2 коментара


 1. Здравейте,
  както е написано и в статията, Опис на лекарствените, превързочните средства и други материали за окомплектоване на аптечки или аптечни чанти, съобразно рисковите фактори на производствената дейност може да бъде намерен в „Правила за оказване на първа долекарска помощ при увреждане на здравето при работа” (утвърдени със Заповед № РД 09-410 от 13.10.1994 г. Изд. от министъра на здравеопазването и министъра на труда и социалните грижи, обн., ДВ, бр. 89 от 28.10.1994 г., в сила от 1.01.1995 г.).
  Правилата можете да намерите в секцията „Законодателство“ на Otgovori.Info.
  Тъй като от Правилата са стари, в описа са налични лекарства, които вече не се срещат в търговската мрежа. Освен това списъкът е унифициран и следва да бъде актуализиран и съобразен с рисковете. Поради което е необходимо службата по трудова медицина, която обслужва фирмата, да актуализира актуализира описа.

  Отговор
 2. Николай

  Служител съм във фирма, която се заминава с търговия на мобилни телефони, аксесоари и мобилни услуги.Интересувам се какво е задължителното и минимално съдържание, което трябва да присъства в аптечките в обектите ни.
  Благодаря за отговора предварително.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *