10 качествени линка за ЗБУТ на английски

И аз както всеки човек понякога използвам принципа „Гугъл знае всичко“, за да намеря отговор на въпрос или повече информация по даден проблем. Винаги внимавам къде точно чета и колко актуална е статията, за да съм сигурна, че намереното отговаря на съвременността.

Днес ви предлагам  десет избрани от мен БЗР линка на английски с изключително качествена информация. Винаги, когато ги посещавам, въздъхвам и си пожелавам някой ден и нашите институции да създадат  такъв ресурс. Засега обаче – вижте какво съм подбрала за вас:

1. The International Labour Organization (ILO) – Международна организация на труда. Тук можете да видите кои конвенции са ратифицирани от България, да се запознаете със съдържанието им, както и с редица публикации и разработки.

2. Health and Safety Executive – HSE е националния независим регулатор във Великобритания за свързаните с работата здраве, безопасност и заболявания. Огромно количество информация и ресурси.

3. Световната федерация за психично здраве

4. Health and Safety Guides (HSGs) – предлага систематизирана информация на непрофесионален език за рисковете от експозиция на различни химични вещества с практически насоки за медицински и административни мерки.

5. Contractor Safety Encyclopedia – колекция от видео и информационни материали (към 06.01.2014 г. не се отваря).

6. National Institute for Occupational Safety and Health – федералната агенция на САЩ, извършваща изследвания и изготвяща указания за превенция на свързаните с работата заболявания и наранявания. Влезете ли в страницата A-Z Index for NIOSH, гарантирам, че с мъка ще се откъснете.

7.Workspace Planner – Find the right position for workstation components – интересна страница, която може да ви помогне да планирате своето работно място.

8.Caterpillar’s Safety не току-така казват, че Caterpillar е Мерцедесът на строителната техника :)

9. Occupational Safety and Health Administration (OSHA) – държавно формирование в САЩ, създадено от Конгреса, което няма аналог в България, затова пък предоставя на всички огромна информация с цел повишаване на информираността на работодатели и работещи за безопасност и здраве при работа.

10. WorkSafeBC – освен всичко останало, също и с голяма набор видео материали за безопасност и здраве при работа.

Знаете ли и Вие интересни места в интернет с полезна информация за безопасност и здраве при работа? Споделете ги с нас.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.