10 полезни линка за ЗБУТ на руски език

В Русия нормативната база, издаваните от правителството инструкции и указания по „охрана труда“ са огромен брой документи. Там има практика Министерството на труда да разработва и обнародва „Межотраслевые типовые инструкции по охране труда“, както и „отраслевые типовые инструкции по охране труда“. Те са в помощ на работодателите, които на тяхната база могат да разработят конкретни инструкции за безопасна работа за техните работещи. Те, както и много други документи могат да бъдат полезни и на вас.

1. Интернет-проект Техдок.ру

2. Охрана труда в предпринимательстве – създаден в рамката на «Комплексной программы развития и поддержки малого предпринимательства в г. Москве на 2001-2003 г.г.», за популяризация на норми и изисквания по охана на труда

3. Промышленная безопасность: справочники, нормы, правила

4. Документы и рекомендации по охране труда

5. Раздел „Безопасность и эргономика“ на списание «Склад и техника»

6. ОХРАНА ТРУДА.РУ – Информационен портал за инженери по охрана на труда.

7. Библиотека инженера по охране труда

8. Информационный портал-сообщество специалистов по охране труда

9. Форум инженеров по охране труда Беларуси

10. Охрана труда – Труд – безопасен, настрой – прекрасен

И накрая, за най-любознателните – пълната версия на руското издание на Енциклопедията на МОТ по охрана и безопасност на труда.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

2 мнения за “10 полезни линка за ЗБУТ на руски език”

  1. Така е, в РуНет има изобилие от информация във всякакъв вид безплатно и не трябва да го забравяме и подценяваме като източник на такава, загледани в англоезичните сайтове.

    Отговор
  2. Мда, навсякъде другаде за достъп до енциклопедията на МОТ по охрана на труда искат годишна такса от порядъка на 400$, пък братушките си я пускат без пари.

    Отговор