28 април: Честит професионален празник!

Днес е Световния ден по безопасност и здраве при работа, който се чества по инициатива на Международната организация по труда всяка година. В днешния ден искам да поздравя всички колеги, които са поели отговорността да полагат усилия за опазване живота и здравето на своите колеги.

На 28 април синдикалните организации почитат паметта на загиналите при трудови злополуки. Нашата мисия, мисията на всеки един, който има отговорности, свързани с дейностите по здраве и безопасност при работа, е да бъдат намалени трудовите злополуки и така както изпращаме своя съпруг, съпруга, дете или родител всеки ден на работа, да можем и да ги посрещнем живи и здрави. Трябва да повярвате в себе си, във важността на това, което правим, защото всеки един човешки живот е важен.

Колеги, приемете моето искрено уважение, че сте се захванали с тази тежка задача. Вие знаете, че опазването на човешкия живот не е формалност и документация, а целенасочена работа и убеждаване както на работодателя, така и на работещите.

Темата на Световния ден, обявена от Международната организация на труда, за тази година е „Безопасност и здраве при работа с химикали“.

Използвам случая да припомня един от филмите с героя НАПО за опасните химикали:

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.