Андреана Славинска: Удовлетворението ми е в успешните проверки от ИТ

Участието на представител от фирма с разположение в 35 града на територията на РБългария в първото обучение „Безопасност и здраве при работа на практика” ни показва, че осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд е важна част от социалната политика на всяка фирма, без значение областта, в която развива дейностите си.

Благодаря на г-жа Андреана Славинска, че се съгласи да сподели опита си като специалист по БЗР в „Ин Тайм“ ООД – основоположник на куриерските услуги на територията на страната.

– „Ин Тайм“ ООД има изградена мрежа от офиси на територията на страната. Как успявате да управлявате дейностите по осигуряване на безопасност и здраве при работа при едно такова обширно разположение на работещите?

Андреана Славинска: Наистина това е проблем. В Ин Тайм България е разделена на 6 района, управлявани от 6 ръководители, които след ежегодно дистанционно обучение (текст, който съм приготвила за целта), извършват периодичните инструктажи и ако се появи нещо допълнително. Оценката на риска правим „стандартно” съвместно със службата по трудова медицина. В момента „изглаждаме” процеса по ежегодните измервания да се правят от СТМ.

– Срещате ли затруднения при осигуряването на безопасност и здраве при работа и кои според Вас са най-големите рискове в куриерската дейност?

Андреана Славинска: Нашата дейност не изисква особено големи усилия за осигуряване на безопасност и здраве при работа. Спазваме изискванията на наредбите, правим ежегодна застраховка на куриерите, автомобилният ни парк се поддържа и подменя, особено за София. Основният риск е трафика в големите градове и по републиканската пътна мрежа. На второ място е стреса, породен от страха за грабеж и обещанието за доставка/вземане на пратки „in time”.

 

– Бихте ли споделили момент от Вашата работа, който Ви е донесъл най-голямо удовлетворение?

Андреана Славинска: Само успешните проверки от ГИТ са ме радвали като наистина бях удовлетворена след една проверка след оплакване на уволнена колежка на висока позиция.

– Какво от нашето обучение смятате, че можете веднага да приложите във вашата дейност като специалист по БЗР?

Андреана Славинска: Научих при Вас и приложих веднага, че на командированите сервизни работници (от фирма Фризатех) трябва да се прави извънреден инструктаж преди заминаването им.

Госпожа Славинска е твърде скромна в своите отговори, но на обучението тя показа знания и опит в тази дейност. А когато имаш такива, задълженията се изпълняват по-лесно и проверките не са плашещи.

За да знаете и можете повече, включете се и Вие в нашето обучение „Безопасност и здраве при работа“.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.