Багерите убиват

На втори октомври 33-годишният Валентин Трампов от смолянското село Могилица почина след като се преобърна с управлявания от него багер от 20 метрова височина. Злополуката става на новостроящ се път.

При преобръщането със строителната машина Трампов получава множество тежки наранявания на гръдния кош, белия дроб и сърцето. Колеги на загиналия предоплагат техническа неизправност на багера. Познати на загиналия изказаха предположения за техническа неизправност на багера.

И месец септември не беше подминат от смъртна трудова злополука. 46-годишен мъж загина района на Велинград. При извършване на изкопни работи до село Драгиново фадромата се обърнала и затиснала работника. Той починал на място.

Злополуките с багери и товарачна техника са едни от най-често срещаните. По-рано тази година 60 -годишен мъж остана без крак, когато го премаза багер.

Инцидентите могат да бъдат най-разнообразни. Миналата година гума експлодира при свалянето й от товарач. При инцидента работникът получил тежка черепно–мозъчна травма и почива.

И като завършек на тази тъжна статистика вижте видеото с най-често срещаните злополуки при работа с товарачни машини.

 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.