Нова рубрика на БНТ за казуси в областта на нарушаване на трудовите права

Българска национална телевизия започна нова рубрика в сутрешния си блок под заглавието „Твоите права“. В нея ще се показват различни случаи на нарушаване на трудовите права и ще се коментират възможностите за подобрение в законодателствор.

Рубрика на БНТ - Твоите права

В рубриката ще се коментират трудови нарушения, неплатени заплати и осигуровки и лоши условия на труд.

Водещ на рубриката е Илина Бисерова, на чиято поща могат да се изпращат сигнали – ibiserova@bnt.bg. Сигнали могат да се изпращат и на електронната поща на сутрешния блок start@bnt.bg.

Вече бе показан и първия казус, който подхваща темата с неизплатени заплати в луксозна авиокомпания. Разказва се историята на фирма, която е плащала реални високи доходи, осигурявала е своите служители на реален доход, но заради финансови затруднения и поради други причини, в крайна сметка спира да плаща. Виж предаването.

Тема за 14.09.2017: Учители – сезонни работници: 9 000 са потърпевши

Колко честа е практиката директори на педагози в края на учебната година и да ги връщат обратно за новата учебна година, за 15 септември? И има ли нарушение на трудовото законодателство? Отговорите в „Твоите права“. Виж предаването.

2 мнения за “Нова рубрика на БНТ за казуси в областта на нарушаване на трудовите права”

 1. По темата за допълнителните пенсионни фондове. Моя съпруг беше шофьор в СОМАТ Гр.ВИДИН. Имаше задължителен доброволен фонд който се удържаше по ведомост. Когато излезе в пенсия и поиска да си изтегли вноските,или да ги добавят към пенсията ,казаха че не може,и парите потънаха в дън земя.

  Отговор
  • Здравейте,
   Ако желаете да подадете сигнал към БНТ, то е необходимо да влезете в техния сайт и да потърсите съответните контакти:
   https://bntnews.bg/

   Тук е публикувана само информация за тази рубрика, която, за съжаление, вече не съществува.

   Отговор

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.