Д-р Кирилова: Винаги може да се развиваш ако си обичаш работата

С доктор Кирилова се запознах при срещата на членовете на Сдружението на службите по трудова медицина. Тя е управител на първия  и вече едногодишен рекламодател в Otgovori.Info – службата по трудова медицина и орган за контрол Иса-Милениум, които от началото на 2010 година подкрепят чрез своята рекламна дейност съществуването на блога за безопасност и здраве при работа. Използвам нашето запознанство, за да й задам няколко въпроса и да науча нещо повече за нея и ръководената от нея служба по трудова медицина.

– Д-р Кирилова, бихте ли разказали нещо повече за себе си? Как стигнахте до трудовата медицина и създаването на Иса-Милениум?

д-р Кирилова: Голяма част от трудовата ми кариера е свързана с контрол на фирми и предприятия по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. Изграждането на службата ми започна с промяната на нормативната база в България за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. Като специалист в тази област реших да поема отговорност, което мисля ме отличава от други колеги, които възприемат тази дейност само като източник на приходи.

– Смятате ли, че службата по трудова медицина може да бъде ценен помощник в осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд от работодателя. Как вие помагате на Вашите клиенти?

д-р Кирилова: СТМ са и могат да бъдат много по-ценен помощник на работодателите в осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, ако се извършат промени в нормативната база. В дискусии с колеги отдавна сме стигнали до извода, че в реформата, която трябва да извърши МЗ трябва да се акцентира върху профилактичната медицина. Не е предвидено (поне за сега) службите по трудова медицина да бъдат част от електронната здравна мрежа. С достъпа ни до електронната здравна карта ще се спестят излишни процедури и ще улесни работата ни по здравното наблюдение. Анализите ни ще бъдат много по-точни и ефективни. Всички възлагахме надежди, че на обещаната Конференция през средата на ноември организирана от МЗ, на която са поканени всички заинтересовани страни ще се постави едно добро начало за промяна.

– Доволни ли сте от постигнатото, поставяте ли си нови цели?

д-р Кирилова: Дали съм доволна от постигнатото? Самият факт, че за тези 11-12 години от началото на дейността ни се развиваме непрекъснато, привличаме добри експерти към фирмата ни, създадохме орган за контрол на фактори на работна среда и електробезопасност с много голям обхват и непрекъснато увеличаваме вида на предлаганите услуги … винаги може да се развиваш ако си обичаш работата.

– Иса-Милениум е член и на Сдружението на службите по трудова медицина – каква според вас е неговата роля? Смятате ли, че сдружението може да бъде фактор при създаването на законите или го виждате като място за обмяна на опит между службите по трудова медицина?

д-р Кирилова: Да, СТМ към „ИСА-МИЛЕНИУМ 3” ООД е член на ССТМ още от самото му създаване. На срещите ни се изразяват много и различни мнения, но точно това е предпоставка за еволюцията на сдружението. Мога да кажа – там ни е мястото. Разглеждам го като фактор за повишаване на качеството на обслужване и коректив за нормативната уредба.

– Разбира се, накрая не мога да не Ви попитам, какви резултати има от рекламната услуга в Otgovori.Info, която ползвате? Бихте ли я препоръчали на други фирми?

д-р Кирилова: Разбира се, че гледам положително на вашата рекламна услуга. Препоръчвам я на всички колеги. Otgovori.Info е място на обмен на идеи, полезна инфорамация и добри практики.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

1 мнение за “Д-р Кирилова: Винаги може да се развиваш ако си обичаш работата”