Прогони стреса с усмивка

Прогони стреса с усмивкаОбщоизвестно е, че днес животът е много напрегнат. Да се завърши работния ден с главоболие се е превърнало в нещо обичайно за мнозина.

С напрежението, което като че ли ни заобикаля навсякъде около нас и вътре в самите нас, „нещо трябва да се направи“.

В съвременното общество харчим милиони долари, за да открием начин да се освободим от стреса. Много често тези лекарства носят само частично и временно облекчение.

Днес ще ви представя една система, която някои ще одобрят, а други вероятно отрекат, но нека погледнем „от другата страна“ на стреса и как на Изток се справят с него.

Лечебното Дао казва „Прогони стреса с усмивка“!

Лечебното Дао е система, която ти позволява да окажеш помощ на себе си и те предпазва от редица заболявания и от стреса, като оказва благотворно влияние върху всички аспекти на твоя живот.

Ключовото й понятие е развиването на жизнената енергия или Ци с помощта на лесни за изпълнение техники и физически упражнения.

Според Дао безпричинният инат може да е причинен от дисбаланса на енергията на сърцето. Зловонната пот може да се дължи на нарушената функция на бъбреците, които са загубили филтриращата си функция, с която отстраняват излишната вода, съдържаща се в телесните течности.

Болките в гърба може да са причинени от дисбаланса на енергиите на бъбреците и пикочния мехур.

Вътрешната усмивка е много ефикасна при противодействието на стреса в ежедневния живот.

Когато си в стресово състояние, прекалено завладян от емоциите или животът ти преминава в гняв и страх, органите се задръстват и нивото на твоята функционалност се снижава.

Изразходва се много енергия и ставаш безчувствен, губиш живостта и игривостта си. Трудно усвояваш новото, а ако се опиташ да учиш, това, което научиш няма да бъде усвоено трайно и няма да го направиш част от себе си.

В даоската система се счита, че нашите органи, сетива и части на тялото вземат участие при ученето.

Когато се усмихваш на органите, сетивата и жлезите, установяваш връзка и общуваш с тях.

Когато си в стресово състояние или уплашен, всички органи и сетива са затворени.

Например, когато не харесваш някого, тялото не иска да приеме индивида и поради това не е способно да възприеме идеите и учението на този човек.

Даоски методи за трансформиране на стреса

Прогони стреса с усмивка! Винаги помни, че трябва да се усмихваш искрено с очите и да изпълваш сърцето си с любов. Това действа като превантивно средство.

Когато си тъжен, ядосан, потиснат, разстроен или нервен, твоите органи секретират отрова; а когато си щастлив и усмихнат, те произвеждат медоподобен, здравословен секрет.

Парадоксалното е, че това, което трябва да се направи, е да не се прави нищо. Когато възникне някаква мъчителна и трудно поносима ситуация, независимо каква може да бъде тя, трябва да се научиш да не бъдеш повличай от най.

Начинът, да се научиш да го правиш, е да се усмихваш. С този прост акт светът се преобразява и това, което иначе те безпокои и притеснява, никога не се появява.

Най-напред може да се окаже, че е доста трудно да се схванат резултатите от Вътрешната усмивка и да я превърнем в част от нашия нов опит; но с достатъчно практика можеш да я направиш интегрална част от своя живот.

Където и да се намираш – стоейки, ходейки или седейки – не забравяй да се усмихваш и да релаксираш, да пълниш сърцето си с любов и да позволяваш на чувството на любовта да се разпространява по цялото ти тяло. Това е много просто и затова много ефикасно.

Просто развий едно умиротворено, любящо сърце; усмихвай се с леко сърце и проблемите ти ще се изпарят.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.