Двама пострадали при срутване на зидария в циментов завод „Холсим“

Вчера, около 14 часа, в циментовия завод в Бели извор по време на демонтажни дейности по огнеупорната зидария във вътрешността на спрялата за ремонт пещ зидарията се срутва, съобщиха от пресцентъра на фирма „Холсим“ АД. При срутването са пострадали две лица – на 22 г. и 26 г. – служители на фирма “Елитис” ООД – Димитровград.

Фирмата е наета по договор за изпълнение на ремонтни дейности по огнеупорната зидария на пещта. Единият от пострадалите е с две фрактури – на крак и на ръка, а другият – с контузия на главата. Оказана им е първа помощ от Медицинския център в завода и са откарани с линейка в Спешен център-Враца, без опасност за живота.

Пострадалите са преминали начален инструктаж по охрана на труда и инструктаж на работното място и са носели всички лични предпазни средства, изискващи се за извършвания тип работа.

На мястото на инцидента незабавно са извикани служители от Областната инспекция по труда и полицейското управление в град Враца. Обстоятелствата около инцидента се изясняват.

Швейцарската „Холсим“ е втората по големина компания в циментодобива след италианската „Инталчементи“, с общ пазарен дял от 32%. Преди две години започна модернизация на завода в Бели извор, като обеща да инвестира 26 млн. евро за изграждане на петстепенна топлообменна кула и реконструкцията на скарен охладител.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.