Нов ергономичният стол родно производство

В края на миналата седмица в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора бе представено българско производство на ергономичен стол. „Предназначението на стола е да предпази децата от гръбначни изкривявания – подчерта Митко Димитров, представител на фирмата производител. Статистиката сочи, че почти 80% от децата между 7 и 18 години имат гръбначни изкривявания.
Не малка роля за това играе интернет-зависимостта и хиподинамията, или т.нар. „седящ маратон“.

Столът е еднакво подходящ както за деца, така и за възрастни. Известно е, че ако средната продължителност на един човешки живот е 70 години, то половината от тях прекарваме в офиса, пише вестник Старозагорски новини. Това прави над 110 хиляди часа.

Идеята на производителите идва от седлата, на които яздят жокеите, те имат три опорни точки – на таза и двете стремена на краката. Същият е принципът на ергономичния стол, който има възглавничка за коленете, но липсват облегалка и подлакътници, което осигурява правата стойка. Ергономичната поза по време на използване на стола е най-близка до естествената и намалява стреса и напрежението в гърба – твърдят не само производителите, но и ортопедите.
До края на февруари ергономичният стол, родно производство, ще се предлага на промоционалната цена от 55 евро.

http://novini.stara-zagora.org/

2 thoughts on “Нов ергономичният стол родно производство”

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.