Газова бутилка отново гръмна в заведение

Газова бутилка е подпалила кръчма в Казанлък около 2.25 ч след полунощ на 8 юли, съобщи actualno.com. Помещението за клиенти е било спасено, но голяма част от кухненския блок заедно с оборудването е бил унищожен от огнената стихия. Техническа неизправност на газова бутилка в кухнята е най-вероятната причина за пожара, смятат експертите.

В същия ден пожар с последващ взрив избухна в товарен автомобил, оборудван с газова уредба, в землището до язовирната стена на язовир Тракиец, в близост до едноименното хасковско село, съобщиха от МВР. Вследствие от пожара водачът и 21-годишния пътник в колата са с изгаряния по крайниците, но без опасност за живота.

Още гърмежи през 2009 година:

10.05.2009 г. Взривена газова бутилка разруши стените на ресторант, както и част от покривната конструкция на бензиностанция край Елхово. Три жени бяха в болница с опасност за живота след възпламеняването на бутилката.

12.03.2009 г. Газова бутилка причини инцидент в „Бургаски захарни заводи” в село Свобода, съобщи dariknews.bg. Управителят на отдел „Газонапълване” във фирмата влязъл в своя кабинет и запалил осветлението, след което бутилката там изгърмяла. Установено е, че инцидентът е причинен от повреден клапан, позволил изтичане и концентрация на газ в малката стая. Шестдесет и четири годишният мъж е с обгаряния на ръцете и лицето, без опасност за живота.

13.01.2009 г. Гръмна газова бутилка в в сградата на завод „Атлантик”, Монтана, съобщи пресслужбата на Гражданска защита. Взривът и последвалият пожар са следствие на оставени да работят печки, тип „духалки”. За щастие жертви нямаше.

12.01.2009 г.
Oколо 19 часа в заведение в село Скравена, Ботевградско избухна газова бутилка, като рани 8 души. Пострадалите бяха откарани в „Пирогов“ в тежко състояние – освен дълбоките изгаряния, те са вдишали и отровни газове от пушека при експлозията и последвалия пожар. Като първоначална причина за пожара се посочва фактът, че газовата бутилка е стояла твърде близо до печка на твърдо гориво.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.