Водещ инженер на Toyota почина от работен стрес

Японското бюро по труда обяви, че един от главните инженери на Toyota е починал вследствие на прекомерна работа, съобщи AP. 45-годишният японец е бил под голям стрес като водещ инженер в развитието на хибридната версия на Toyota Camry, съобщи Микио Мизуно, адвокат на съпругата на починалия.

В месеците преди смъртта си мъжът е работил над 80 часа извънредно всеки месец, добави адвокат Мизуно. Инженерът редовно е работел през нощта и през почивните дни, често е бил изпращан в командировка и е отговарял за доставянето на модела Camry на Международното автошоу в Детройт. Вследствие на силния стрес през януари 2006 година е получил сърдечен удар, но случаят беше разгласен едва сега.

Ръководството на Toyota изказа съболезнованията си на семейството на починалия и заяви, че ще обърне по-голямо внимание на здравето на своите работници.

През последните години в Япония се активизират усилията за намаляване на смъртността, причинена от преработване, известна като „karoshi“. За първи път японското здравно министерство започва да следи този феномен през 1987 г. Оттогава насам броят на случаите на смърт, причинена от работен стрес, постепенно се увеличава.

Източник: Econ.bg

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.