Инструкция за безопасна работа с гатер – ножица

Забележка! Тази инструкция е споделена от инж. Павлова и се публикува във вида, в който е предоставена. 
Възможно е да не съответства точно на Вашите условия на работа!
Otgovori.Info не носи отговорност при неправилно използване.
  1. Лицато работещо на тази машина трябва да бъде запознат с технологията на работа на машината и обучен за безопасна работа с нея, както и с ЛПС които трябва да носи по време на работа.
  2. Прекия ръководител носи персонална отговорност за първоначално обучение на работника с машината.Ръководителя допуска работника за самостоятелна работа на машината, след преценка на придобитите умения по време на обучението.
  3. Преди започване на работа, работника трябва да провери изправноста на машината, както и дали няма нарушена обвивка на захранващия кабел и щепсел.
  4. При разкрояване на плата , ръцете да бъдат на разстояние не по-малко от 2-3см от режештия елемент на машината с цел избягване на злополука.
  5. Абсолютно се забраняват разговорите на оператора по време на работа, с цел неотклоняване на вниманието му от извършваната работа.
  6. Гатер – ножицата да бъде редовно почиствана от парчета плат и мъх, задължително в изключено състояние.
  7. Работникът трябва да бъде запознат с плана на фирмата за пожарна и аварийна безопасност.
  8. След приключване на работа , работника е длъжен да изключи машината, да почисти работната площадка , подреди работното си място и тогава да напусне работната площадка.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.