Инструкция за експлоатация на климатик

1. Не задавайте прекалено ниски температури. Преохлаждането не допринася за запазването на здравето Ви. Оптималната температура за работещия човек е 21-22оC, за почиващия – 22-24оС, а при по-високи външни температури до 10 градуса под тях.

2. Ако климатикът работи в режим на охлаждане се постарайте в помещението да не попадат пряко слънчеви лъчи. Затворете щорите, вратите и прозорците. В този случай климатикът ще може да поддържа зададения от вас комфорт без големи натоварвания на компресора и с ниска скорост на вентилатора.

3. Не покривайте климатика и не поставяйте пред него никакви предмети, за да има възможно най -добра циркулация на въздуха и най-оптимална поддръжка на зададената температура.

4. Ако в помещението Ви няма изградена вентилация е наложително да се проветрява през интервал от няколко часа.

5. При много висока влажност в помещението Ви (80% и повече), то при продължителна работа на климатика е възможно да започне изпотяване на вътрешното тяло, което е опасно за неговата работа.

6. Ако вътрешното тяло на климатика се осветява от пряка слънчева светлина или от силно осветление е възможно дистанционното управление да не функционира нормално.

7. Редовно (един път месечно) чистете филтрите. Това не само помага за очистването на праха в помещението, но и предотвратява загуба на мощност на климатика. В режима на отопление с мръсни филтри климатикът поддържа по ниска температура от зададената.

8. Ако няма да ползвате климатика за по-продължителен период от време, преди да го изключите пуснете режим на вентилация за да изсушите вътрешното тяло и да предотвратите появата на мухъл или плесени по вътрешния топлообменник, както и лоши миризми.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.