Инструкция за безопасна работа с опаковъчна машина за термосвиваемо фолио

Забележка! Тази инструкция е споделена от инж. Иван Станчев и се публикува във вида, в който е предоставена. 
Възможно е да не съответства точно на Вашите условия на работа!
Otgovori.Info не носи отговорност при неправилно използване.

1. Да не се пипа вътре в камерата за обдухване на стековете, когато машината работи
2. Да не се пипат изпълнителните механизми на възела за автоматично залепване и отрязване на фолиото и подаващия механизъм, когато машината работи.
3. Машината се спира при извършването на ремонтни работи по нея.
4. Да не се натиска продължително или няколкократно бутона „почистване“, за да не прегаря канталовия нагревател.
5. При появата на съобщение на дисплея на контролера, машината спира и изпълнителните механизми се връщат в изходно положение.Следва да се установи причината за спирането, да се отстрани и да се натисне двукратно бутона „СТАРТ“.
6. Ремонтни работи по ел. часта да се извършват само от правоспособен електротехник, при изключено захранващо напрежение.
7. След приключване на работа се изключват нагревателите и вентилатора за обдухване, а снемането на захранващото напрежение се извършва след спадане на температурата в камерата под 90 С.
8. По време на работа върху повърхноста на отрезната секция с канталовите нагреватели се натрупва нагар от фолиото, който трябва да се почиства докато е омекнал от температурата на нагревателите. Не навременото почистване на нагара води до отделянето на дим от нагрятото фолио и нарушава нормалното залепване на същото.
9. Почистването на машината от прах и други наслоявания се извършва редовно с влажна кърпа, без използването на струя вода, като преди това се изключи захранващото напрежение.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.