Инструкция за безопасна работа с перална машина

Забележка! Тази инструкция е споделена от инж. Павлова и се публикува във вида, в който е предоставена. 
Възможно е да не съответства точно на Вашите условия на работа!
Otgovori.Info не носи отговорност при неправилно използване.
  1. Лицeто работещо на тази машина трябва да бъде запознатo с технологията на работа на машината и обучен за безопасна работа с нея, както и с ЛПС които трябва да носи по време на работа.
  2. Прекия ръководител носи персонална отговорност за първоначално обучение на работника с машината.Ръководителя допуска работника за самостоятелна работа на машината, след преценка на придобитите умения по време на обучението.
  3. Преди започване на работа, работника трябва да провери изправноста на машината, както и дали са затворени всички блокировъчни врати.
  4. Необходимо е да бъдат взети мерки за предпазване от недобре затворени въртящи се части или електрически повреди.
  5. Добавяне на препарати по време на процеса в машината се извършва след, като е спряло въртенето на машината и пяната в пералнята е спаднала така, че да не се получи разлив на гореща вода и поражения на работещия.
  6. Изваждането на продукцията да се извършва , след като работника се убеди, че машината е спряла и има индикация на таблото за приключване на процеса.
  7. Забранява се работника да оставя без надзор машината по време на работа.
  8. Работникът трябва да бъде запознат с плана на фирмата за пожарна и аварийна безопасност.
  9. След приключване на работа , работника е длъжен да изключи машината, да почисти работната площадка , подреди работното си място и тогава да напусне работната площадка.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.