Хумор: Инструкция за безопасност при работа с тоалетна чиния

Снимка: Yann Gar, WC Funny, CC BY-SA 2.0

Къде на шега, къде сериозно, споделяме тази инструкция, която ни бе предоставена от колега. Подходящ начин да се посмеете в петък, но и да кажете „Думам ти дъще, сещай се снахо“ :)

1. ЦЕЛ

Целта на настоящата инструкция е да детерминира някои основни правила при подготовката за ползване и самото ползване на Тоалетна чиния , както и последващите действия след употреба на прибора .

2. ОБХВАТ

Тя има задължителен характер по отношение всички мъжки и женски индивиди на Фирмата, както по отношение на малка нужда, така и по голяма нужда.

3. ОТГОВОРНОСТ

Отговорност за спазването и носят опериращите с Тоалетната чиния.

4. ДЕЙСТВИЯ И МЕТОДИ ПРИ УПОТРЕБА

– Подготвителни действия

Проверка за изолираност – налична ли е съответната заключваща система , привели ли сте в действие съответната заключваща система. В противен случай рискувате непредвидено затормозяване на процеса на употреба.

Преди употреба на уреда по предназначение, проверете за наличие на съответните аксесоари – Тоалетна хартия ( Внимание !!!Проверката за Тоалетна хартия е задължителна стъпка при ползване по голяма нужда !)

Проверка за наличие на вода ( Също задължителна проверка ако оперирате по голяма нужда !)

Проверка за изправност на седалката („Седалката на Тоалетната чиния“ е седалка, която осигурява възможност за настаняване само на един човек и е предназначена за използване от оператора на Тоалетната чиния, когато осъществява съответната дейност по голяма или малка нужди.)

Неизправна седалка е възможно да доведе до трудова злополука, ( при пукната седалка е възможно прищипване на седалищните части ), до частична или пълна не използваемост ( респективно затруднена използваемост на уреда ).

Проверете за опиканост на седалката – получава се особено често при употреба на някои индивиди от мъжки пол. След като сте осъществили тези подготвителни действия може да преминете към същината.

– Същинска употреба

Същинската употреба включва – голяма или малка нужди. Въздържайте се от употреба на уреда не по неговото предназначение. Внимание! При употреба от страна на мъжки индивиди, старайте се да уцелите средата на уреда, не пикайте встрани от него и в никакъв случай не го правете върху собствените си крака.

За да избегнеш подобна трудова злополука, моля застанете леко разкрачени, на една линия с уреда, леко извивайте тялото си в дъга, съсредоточете се и внимателно се опитайте да потърсите центъръ на Уреда.

При голяма нужда е възможно така нареченото Цопване при което почти винаги задните части биват изкъпани, а може да плисне на врата. За да се избегне това голямата нужда трябва да се извърши леко в страни. Омазването е страшна, но по важно е да не бъдете изпръскани.

– Заключителни действия

В случай, че благополучно сте употребили Тоалетната чиния по нейното предназначение, не забравяйте последните стъпки от инструкцията. Важно!

При употребата и по голяма нужда не пропускайте употребата на съответния аксесоар. Пуснете вода в Тоалетната чиния. Изчакайте нейното оттичане, погледнете в Тоалетната чиния и при необходимост (наблюдава се при употреба на Тоалетната чиния по голяма нужда ), повторете гореописаната процедура по отмиване на последиците.

За избягване на замърсяване на околната среда от възможноста от обгазяване при неправилно манипулиране при продължително използване на помещението е необходимо да пръснете от аерозолния ароматизатор (ако има такъв ).

Преди да напуснете помещението проверете – а/ дали гащите ви са вдигнати и б/ ципът, респективно копчетата дали са закопчани.

5. ЗАПИСИ / ДОКУМЕНТИ

– Хм, ако правилно сте процедирали вашите записи са съхранени на сигурно място в градската канализация.

6. ПОЗОВАВАНЕ

В инструкцията се използват принципите заложени в ПРОЦЕДУРАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ И ДАННИТЕ.

Изготвил : Експерт по СБВ / социално битови въпроси /

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Подарете си спокойствие със
една година
ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА
Получаваш и 3 безплатни обучения