Инструкции за употреба на защитни каски

Инструкция за употреба на каски
Предоставянето на лични предпазни средства не изчерпва задълженията на работодателя по защитата на работещите. Заедно с това, той трябва да  запознае ползователите на ЛПС с начините за използването им, съхранението и начините за проверка – това става благодарение на инструкцията за употреба на производителя.

На тази страница ви предлагам инструкциите за два популярни модела каски, предлагани от Бултекс 99.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА УПОТРЕБА
ЗАЩИТНИ КАСКИ LP 2001
CE- EN 397 1995

Тази каска е предназначена главно да осигури защита от падащи обекти,за предотвратяване на мозъчни наранявания и черепни травми.
Тази каска също може да осигури защита, за кратко време от инцидентен контакт с електрически проводник от 440 волта.

Каска: произведена от полиетилен PE-HDLP, с периферия плоска предна част за поставяне на фирмено лого.

Околожка: от PVC или текстилна, пригодима е за размери от 53 до 61см. С високо абсорбираща потта лента с дължина 23 см.
Работната каска е тествана и одобрена от РРЕ с директива 89/686/ЕЕС и отговаря на изискванията на Европейския стандарт EN397:1995. Съгласно сертификационен номер 31244995 издаден от одобрително тяло 0159.

Аксесоари: каишка захващаща брадичката, осигурява задържането на каската на главата.

Цветове: Бял, Жълт, Син, Оранжев, Зелен и Червен.

Инструкции за Работна Защитна Каска

Тази каска е създадена за да предпазва главата в случаи на падащи или летящи предмети и удари, също така предпазват и в случаи на инцидентен контакт с електрически проводник от 440 волта. В подобни случаи е добре да се знае, че каската отговаря на изискванията на Европейските стандарти EN397 и на долу посочените незадължителни изисквания от таза норма:
– Токова изолация, /440 V/

Тези признаци са отпечатани на козирката на самата каска.
Въпреки своето високо качество, каската не гарантира защита срещу рискове на по-високо ниво от тестваните за норма EN397, като:
– Удари с енергийно ниво по-високо от 50 джаула;
– Употреба на открито при температурна гама от – 10 С над 50 С;
– Работа при високо напрежение.

При тези условия, въпреки че каската е в състояние да се справи с тези рискове, препоръчително е да се използват други форми на защита вместо каска.

За да получите максимума от тази екипировка, внимателно прочетете и следвайте инструкциите:

ПОСТАВЯНЕ: Околожката на каската трябва да бъде регулирана и приспособена към вашата глава, както следва:
А) Регулация на каишката: чрез натискане на плъзгача, задвижване на ципа, докато каишката обхване формата на вашата глава.
Б) Контрол за височината на носене: Предвижете бутона в процепа нагоре или надоло за да увеличите или намалите височината. Лентата за главата може да остане на челото или на тила.

ПОЧИСТВАНЕ: За да почистите каската използвайте памучен плат, навлажнен със съпунена вода. За дезинфекция на околожката, разрешение е белината или друг дезинфектант,изплакнете и подсушете основно. Сменяйте често лентата абсорбираща потта.

РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ: Не използвайте резервни части, които не отговарят на оригиналните,доставяни от производителя.

АКСЕСОАРИ: каишка за брадичката: Улеснение при поставяне на каската при силен вятър и трудни работни условия. Поставена е в най- долната вътрешна страна на рамката на каската. Нагласяща се еластична лента чрез приплъзгваща катарама докато тя е достатъчно стегната около брадичката.

ПОДДРЪЖКА, ТРАНСПОРТ И СЪХРАНЕНИЕ: Когато каската не се използва, ние препоръчваме да се съхрaнява на сухо, тъмно и далече от топлинни източници място.

За транспортирането на каската използвайте, найлонови торби, не удряйте и не поставяйте тежки предмети върху торбите.Имайте в предвид ,че каските са чуплива стока. Стълб максимум от десет торби една върху друга. Не задържайте каските подредени по този начин за дълго време /месеци/,често разменяйте стоката./Продължителото присъствие на деформиращи сили, може да бъде причина за счупване/.

ПРЕГЛЕД: Преди употреба се уверете, че дръжките са монтирани правилно.Отказвайте каски, които показват признаци на преработка или промяна.

ГОДНОСТ: Материалът използван за производството на тази каска, е избран за да гарантира дълъг живот на използваемост. Адекватното съхранение също ще помогне за постигането на това. В случаи на продължителна работа на открито, в агресивни среди при крайно неблагоприятни условия, е препоръчително да смените каската три години след датата на производство. /Месеца и годината на производство са отпечатани на изпъкналата част на каската и дръжките/. Не използвайте каската повече от пет години от датата на производство.

Вносител: Бултекс 99 ЕООД, гр. Пловдив, Васил Априлов 31
Производител: Лабор, Гуамо (Лука), Италия

Изтеглете и Инструкцията за употреба на защитна каска JSP.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.