Интервю с Деяна Илиева за DarikFinance.bg

DarikFinance.bg, част от медийната група на Дарик, стартира през 2007 година, като в момента е в ТОП 3 на финансовите сайтове в България. Сайтът предоставя актуални икономическа и финансови информация, анализи и коментари, за което е с награди от Българска фондова борса и Българската уеб асоциация. Имайки предвид престижа на този сайт, за мен бе изключително приятна изненада, когато бях поканена за интервю.

В разговора, който проведох с Гергана Михайлова и Елица Иванова имаше теми за правата на работещите, проблемите на работодателите, за горещото и студеното и дори как да обичаме работата си. Интервюто протече в изключително приятелска и приятна обстановка, което си личи и от аудиото, което можете да чуете.

Вижте интервюто тук.

Разходите за осигуряване на безопасност и здраве при работа понякога остават на заден план, но не трябва да забравяме, че доброто здраве и сигурността са едни от факторите, които увеличават работоспособността и производителността на работещите.

Страните с по-слабо развити системи за БЗР изразходват далеч по-голям процент от БВП за свързани с труда увреждания и заболявания, отклонявайки ресурси от далеч по-продуктивни дейности.

Често пропускаме на пръв поглед „невидимите“ загуби от изплащане на обезщетения за временна неработоспособност и от честите отсъствия. Ако обърнете внимание на вашите анализи на здравното състояние, които специалистите от службата по трудова медицина изготвят, ще забележите че за период от една година работата, която е предназначена за извършване от 50 човека, например, на практика може да е извършвана от 45 работещи или по-малко.

Още по-сериозни могат да бъдат загубите при трудова злополука, когато обезщетението на пострадалия или наследниците му могат да достигнат десетки, а понякога и стотици хиляди лева.

Това са причините, поради които смятам, че темата за безопасност и здраве при работа напълно приляга на финансов сайт като DarikFinance.bg и благодаря за отделеното време и внимание.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.