Старо, но златно: Топ 10 на статиите от юли

Навън става все по-горещо, а годините в които Otgovori.Info публикува полезна информация се увеличават. За пети път започваме месец юли с натрупани вече над 700 статии и реших да ви припомня топ 10 на публикуваните в този месец от годината все още актуални и четени статии.

Започваме с най-горещата тема: Жеги – да припомним правилата за работа на открито, публикувана още през 2009 г. Подробен анализ на задълженията на работодателя можете да намерите и в юлския брой на списание „Сметка“, където както вече се похвалих , ежемесечно разнищвам подробно различен аспект на осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд.

Още по-рано, през 2008 г., сме наблегнали на публикуването на редица инструкции за безопасна работа -от тогава досега те са безплатно на ваше разположение.

Какво трябва да съдържа Правилникът за вътрешния трудов ред (и още по-важно: какво задължително трябва да съдържа).

Задължения на личния лекар при подготовка за ТЕЛК (или що е то “Талон за медицинска експертиза” бл. МЗ-НЗОК № 6″).

Висше образование по безопасност и здраве при работа (използвам случая да поздравя колегите, които преди седмица успешно се дипломираха като магистри по специалността „Здравословни и безопасни условия на труд“ в Технически Университет – Варна.

Въпроси и отговори за службите по трудова медицина („Поискай и ще ти бъде дадено“ е казано в Библията, искайте и вие от вашите служби по трудова медицина, дали ще бъде дадено…).

Преференции на хората с увреждания – закрила при уволнение

Закрилата при уволнение по чл. 333, ал. 1 КТ не се прилага при прекратяване на трудовия договор на основание чл. 331 КТ (чл.331 касае прекратяване на трудовия договор по инициатива на работодателя срещу уговорено обезщетение).

Завършвам с една от най-четените статии: Какво да правим при трудова злополука и дано не ви се налага да я четете!

Подобни статии:

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.