Как да изберем монитор и проектор

В Otgovori.Info получавам всеки ден запитвания или коментари от читатели – някои се нуждаят от съвсем малко подкрепа, други търсят информация, трети просто искат да споделят своите проблеми и тревоги, свързани със здравето и безопасността на работното място.

Преди време получих писмо, в което читателят ме молеше да помогна в избора на LCD монитор, който ще се използва за въвеждане и четене на текст. Разбира се, признах си, че въпреки докторантурата си по ергономия или може би поради нея, не съм най-добрия съветник по хардуер.

Все пак се поразтърсих и аз из интернет и намерих няколко интересни и не много главоболящи (в резултат на тяхното четене) статии.Освен с нашия читател, реших да ги споделя и с вас.

Ето ги и тях:

Как да изберем правилния LCD монитор – от март 2008, но дава полезно инфо.

Как да изберем монитор и проектор – това ме заинтригува заради проектора или както ги наричаме „мултимедията“.

Как да изберем LCD монитор – I част
Как да изберем LCD монитор – II част – и двете статии са от 12.2009 г.и доста подробни, може мъничко да ви заболи главата след изчитане.

Как да изберем бизнес прожектор

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

2 мнения за “Как да изберем монитор и проектор”

  1. Те читателите ги е страх да не би да се „облъчат“ нещо с пустите монитори, за това питат. Навремето се шегувахме със старите CRT монитори от Правец 8 и им слагахме лепенки „Front – Toward Enemy“. Проблемите с компютрите са два: Единият е ЕРГОНОМИЧЕН, другия е, че човешкото око в своето еволюционно развитие не е „свикнало“ да възприема светлина от изкуствени източници. Нека читателите не се притесняват гледайки любимия монитор – няма да превишат дневната доза на облъчване :-). Особено читателите от държавния административен апарат – щото те са най-чувствителни на тази тема.

    Отговор