Как да изберем монитор и проектор

В Otgovori.Info получавам всеки ден запитвания или коментари от читатели – някои се нуждаят от съвсем малко подкрепа, други търсят информация, трети просто искат да споделят своите проблеми и тревоги, свързани със здравето и безопасността на работното място.

Преди време получих писмо, в което читателят ме молеше да помогна в избора на LCD монитор, който ще се използва за въвеждане и четене на текст. Разбира се, признах си, че въпреки докторантурата си по ергономия или може би поради нея, не съм най-добрия съветник по хардуер.

Все пак се поразтърсих и аз из интернет и намерих няколко интересни и не много главоболящи (в резултат на тяхното четене) статии.Освен с нашия читател, реших да ги споделя и с вас.

Ето ги и тях:

Как да изберем правилния LCD монитор – от март 2008, но дава полезно инфо.

Как да изберем монитор и проектор – това ме заинтригува заради проектора или както ги наричаме „мултимедията“.

Как да изберем LCD монитор – I част
Как да изберем LCD монитор – II част – и двете статии са от 12.2009 г.и доста подробни, може мъничко да ви заболи главата след изчитане.

Как да изберем бизнес прожектор

2 мнения за “Как да изберем монитор и проектор”

  1. Те читателите ги е страх да не би да се „облъчат“ нещо с пустите монитори, за това питат. Навремето се шегувахме със старите CRT монитори от Правец 8 и им слагахме лепенки „Front – Toward Enemy“. Проблемите с компютрите са два: Единият е ЕРГОНОМИЧЕН, другия е, че човешкото око в своето еволюционно развитие не е „свикнало“ да възприема светлина от изкуствени източници. Нека читателите не се притесняват гледайки любимия монитор – няма да превишат дневната доза на облъчване :-). Особено читателите от държавния административен апарат – щото те са най-чувствителни на тази тема.

    Отговор

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.