Видеорепортаж от две интересни срещи на Световния конгрес по БЗР

В тази статия ще ви разкажа и покажа видео от две интересни мои срещи на Световния конгрес по безопасност и здраве при работа в Истанбул. Първата от тях е с колегите от Македонското сдружение за защита при работа.

Неговото начало започва през далечната 1967 г., а сега съставът на сдружението е от 180 индивидуални членове – инженери по безопасност и 78 колективни членове. Финансирането на сдружението се извършва както чрез членски внос, така и от дарения, като постоянен дарител е Фондът за здравно осигуряване на Македония.

През последните години Македонското сдружение работи по няколко проекта, един от които е свързан с ефективно и устойчиво прилагане на регламентите на ЕС за защита при работа чрез увеличаване на капацитета на съответните държавни институции и по-конкретно на Държавния трудов инспекторат.

Колегите бяха изключително приветливи и усмихнати, вижте какво още казаха те специално за Otgovori.Info.

Втората интересна среща по време на изложбата беше с представителите на „Хризотиловая Ассоциация“.

Знаете ли, че съществува град на име „Азбест”? Името му не е случайно.

В този град се намират едни от най-големите обработваеми находища за добив на хризотилов азбест. Градът се намира в Свердловска област, Среден Урал и е седалище на „Хризотиловая Ассоциация”, чиято цел е координация на предприятия и организации, заинтересовани в производството и използването на хризотиловия азбест.

Разговорът с представители на тази асоциация беше интересен, тъй като те изказаха една различна гледна точка за хризотиловия азбест, който е забранен за производство и употреба.

Защо заместителите на азбеста се считат за безопасни, след като влиянието им върху организма не е добре изучено, а аналогичната структура с тази на азбеста и подобните свойства предполагат подобно въздействие – зададе въпроса Софья Шкаредная, отговорен секретар на Асоциацията. Вижте и вие разговора, и преценете сами.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.