Връчиха Годишните национални награди за осигуряване на безопасност и здраве при работа 2011 година

На 15 декември в новотел Пловдив бяха връчени Годишните национални награди за осигуряване на безопасност и здраве при работа. Конкурсът се организира за втори път, като и през тази година бе поставен същия експресен срок за кандидатстване – поканата бе отправена на 1 ноември, а крайния срок бе до 21.11.

Само един от номинираните през 2010 г. отново бе сред тримата финалисти в своята категория. След миналогодишното трето място, тази година „Крис Ойл 97″ ЕООД е победител в категорията „Предприятие с до 50 заети лица“.

За съжаление, министър Тотю Младенов не можа да присъства на награждаването (въпреки, че в сайта на ГИТ е съобщено, че наградите са връчени от него). От неговото приветствие, което ни бе прочетено, разбрахме, че и през тази година над 80 процента от проверените работодатели спазват основните изисквания на Закона за здравословни и безопасни условия на труд.

На награждаването присъстваха г-н Люпчо Кочовски от Македонското сдружение по безопасност и здраве при работа и Директорът на Държавния инспекторат по труда на Македония г-н Насер Байрами.

Годишниа награди за осигуряване на безопасност и здраве при работа 2011 г.

Ето и победителите:

Категория «Предприятие с до 50 наети лица» :
1 място – Крис ойл 97 ЕООД – Каспичан
2 място – Печатница Дъга ООД – Ловеч
3 място – Стемар М ООД – Ловеч

Категория «Предприятие с до 250 наети лица» :
1 място – ЕТ БОРО – Богомил Дачев – с. Мрамор
2 място – Центромет АД – Враца
3 място – Вулкан цимент АД – Димитровград

Категория «Предприятие с над 250 наети лица» :
1 място – Биовет АД – Пещера
2 място – Девня цимент АД – Девня
3 място – Асарел медет АД – Панагюрище

Тази година бе връчена още една награда: „За добри практики в превенцията на трудовия травматизъм“. Неин носител стана „Златна Панега цимент“ АД, които през миналата седмица са отбелязали 1 милион часа без трудов травматизъм.

Трябва да отбележим и представянето на новата Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“, която подпомага създадените вече в шест града Клубове на специалиста по безопасност и здраве при работа – от най-стария в Пловдив (вече с четиринадесетгодишна история) до най-младия – едва на два дни клуб в гр. Русе. Останалите са в София, Шумен, Стара Загора и Варна, като в тях участват представители на 202 фирми.

Още снимки от събитието можете да видите в страницата на Otgovori.Info във Facebook.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.