Национална награда по здраве и безопасност при работа през 2010 г.

Инспекция по труда Главна инспекция по труда публикува на 01.11.2010 г. в сайта си покана към предприятията, регистрирани и опериращи на територията на България, да участват в конкурс за определяне на носители на националната награда по здраве и безопасност при работа през 2010 г. За съжаление се оказва, че за разлика от несъстоялата се до момента конференция за службите по трудова медицина, организацията на мероприятието по оценяване и награждаване на фирмите е по-бърза – поставен е експресния срок 22.11.2010 г. за подаване на заявления за кандидатстване , поради което малко късно съобщавам новината на читателите на Otgovori.Info.

Не пречи обаче да уважим наградените, чиито награди ще бъдат връчени на официална церемония, която ще се проведе на 14.12.2010г. /вторник/ от 13.00ч. в новотел „Пловдив“, гр. Пловдив.

Тогава ще бъдат дадени отличия в три категории – малки, средни и големи предприятия (в зависимост от числеността на персонала към момента на подаване на заявлението). Веднага уточнявам, че в конкурса не могат да участват предприятия, в които през последните три години е допусната трудова злополука по чл. 55, ал.1 от КСО (т.е. такава по време на работа), причинила инвалидност или смърт.

Класирането на участниците, което ще разберем в деня на награждаването, ще се извърши въз основа на информацията, съдържаща се в заявлението за кандидатстване и представените по тяхна преценка допълнителни материали (вкл. снимки, илюстрации, графики, и диаграми и т.н.), като е възможно да бъде организирана среща с представители на съответното предприятие или посещение на място от Дирекция „Инспекция по труда“ по местонахождението на предприятието.

Подобни статии:

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.