Национална награда по здраве и безопасност при работа през 2010 г.

Инспекция по труда Главна инспекция по труда публикува на 01.11.2010 г. в сайта си покана към предприятията, регистрирани и опериращи на територията на България, да участват в конкурс за определяне на носители на националната награда по здраве и безопасност при работа през 2010 г. За съжаление се оказва, че за разлика от несъстоялата се до момента конференция за службите по трудова медицина, организацията на мероприятието по оценяване и награждаване на фирмите е по-бърза – поставен е експресния срок 22.11.2010 г. за подаване на заявления за кандидатстване , поради което малко късно съобщавам новината на читателите на Otgovori.Info.

Не пречи обаче да уважим наградените, чиито награди ще бъдат връчени на официална церемония, която ще се проведе на 14.12.2010г. /вторник/ от 13.00ч. в новотел „Пловдив“, гр. Пловдив.

Тогава ще бъдат дадени отличия в три категории – малки, средни и големи предприятия (в зависимост от числеността на персонала към момента на подаване на заявлението). Веднага уточнявам, че в конкурса не могат да участват предприятия, в които през последните три години е допусната трудова злополука по чл. 55, ал.1 от КСО (т.е. такава по време на работа), причинила инвалидност или смърт.

Класирането на участниците, което ще разберем в деня на награждаването, ще се извърши въз основа на информацията, съдържаща се в заявлението за кандидатстване и представените по тяхна преценка допълнителни материали (вкл. снимки, илюстрации, графики, и диаграми и т.н.), като е възможно да бъде организирана среща с представители на съответното предприятие или посещение на място от Дирекция „Инспекция по труда“ по местонахождението на предприятието.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.