Обучение по наредбата за реда и начина за съхранение на опасни химични вещества и смеси 26.07.2012 г. , Варна

На 26.07.2012 г. проведохме първото си обучение в гр. Варна, което бе на тема „Съхранение на опасни химични вещества и смеси“. Целта на това обучение е да подпомогне лицата, които са определени да отговарят за съхранение на опасните химични вещества и смеси в изпълнение на техните дейности, изисквани по Наредбата и в извършването на оценката на безопасността на съхранението на опасните химични вещества и смеси.
Лектори в обучението бяха инженер-химик Деяна Илиева и д-р София Евстатиева.

За обучението бяхме подготвили практически примери, свързани с най-често съхраняваните вещества и смеси – горива, масла, газове под налягане, киселини и основи, както и всек участник имаше право да посочи три вещества или смеси, к които да станат част от обучението.

Като част от обучението направихме следните практически упражнения:

  • Работа с таблица 1.1 и 1.2. от Указанията за оценка на безопасността на съхранението на опасни химични вещества и смеси и попълване на таблица 2.1. „Определяне на категориите/класовете на опасност на съхраняваните опасни химични вещества и смеси съгласно Приложението към чл. 8, ал. 1 на Наредбата“.
  • Работа с информационен лист.
  • Определяне на съвместимостта на категориите на опасност на съхраняваните опасни химични вещества и смеси. Попълване на таблици 2.1. и 2.2.
  • Попълване на таблица към т. 3 от Формата.

Накрая завършихме с нашата игра „блиц-тест“, при който доброто настроение върви заедно с припомнянето на основните моменти от обучението и дори наградихме най-добре представилите се.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.