Офисът е опасно място

Офисът наистина може да бъде опасно място. Дали защото пострадалите в офис са по-добре запознати с нормативната база и дори и малкото изкълчване веднага се регистрира като трудова злополука, дали защото наистина доста по-често се случва да се изкълчи глезен поради бързо „слизане“ по стълби.

Както и да го погледнем, със сигурност не трябва да гледаме на офиса и работата с компютър като на нещо абсолютно безопасно и да се чудим какво толкова можем да говорим на периодичните инструктажи.

Освен „да не бъркат с пръсти в контакта“ и „да не скачат през прозореца“. Ето един весел пример какво може да ви се случи на работното място – хем усмихващ, хем поучителен.

2 мнения за “Офисът е опасно място”

 1. Относно: производствена характеристика
  Уважаема госпожо Илиева, предстои ми преосвидетелстване от ТЕЛК. Трябва да се изготви производствена характеристика по новия образец за длъжността ми технически секретар. Тъй като фирмата е малка няма отделно лице за личен състав. Така и аз съм ангажирана да бъде характеристиката ми правилно попълнена.
  По т.6 – професионален маршрут включва ли всички длъжности, които съм заемала като работник или служител от началото на трудовия ми стаж (друг нямам до момента)?
  По т.14 и по т.15 фактори на работната среда и на работния процес, какво следва да се впише (отбележи), имайки предвид работата ми на компютър, разговори по телефон, работа с факс, контакти с клиенти на фирмата и др. подобни дейности.
  Тъй като нямаме служител „чов.ресурси“, лице по „БЗР“ кой следва да се подпише?
  Ако можете да ми пратите някои напътствия ще съм Ви много благодарна!

  Отговор

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.