9 сайта за безплатно онлайн обучение по безопасност и здраве при работа

Обучението на работниците на правилата за здравословен и безопасен труд е изключително важно за опазване на тяхното здраве и за намаляване на трудовите злополуки. Не по-малко важно е обучението на длъжностните лица в предприятията по осигуряване на безопасност и здраве при работа.

Отделянето от работното място и посещението на специализирани курсове по ЗБУТ е скъпо и често нежелано от работодателя.В този материал сме събрали девет възможности за безплатно онлайн обучение по безопасност и здраве.

1. Безплатно онлайн обучение от най-големият британски университет за задочно обучение Open University (OU). На ваше разположение са онлайн материали, взети от курсвете на OU, възможност за дискусии и консултации.
В 12 часовия курс Health and safety in the laboratory and field ще можете да се запознаете с историята на осигуряването на безопасност и здраве, безопасността в офиси, оказване на първа долекарска помощ, химични и биологични рискове и др.
Как да управлявате рискове ще можете да научите в курса Intergrated safety, health and environmental management: an introduction.

2. Безплатно онлайн обучение от Масачузетския Технологичен Институт (МТИ). Проектът дава достъп на хора от цял свят до курсов материал използван в 1900 курса, които се преподават в института.

3. Безплатни курсове по безопасност и здраве от OSHAcademy. Курсовете са над двадесет, сред които „Въведение в управлението на риска“, „Лични предпазни средства“, „Въведение в ергономията“, „Електрическа безопасност“ и други. Сайтът предлага и курсове за обучители и мениджъри по безопасност и здраве при работа.

4. Safety99 – 79 курса за безопасност и здраве при работа. Регистрация в Moodle система.

5. Безплатно онлайн обучение от LiftTruck.com – предлагат се пет курса, сред които такива, предназначени за млади работници и най-често срещаните злополуки на работното място, като подхлъзване, спъване и падане.

6. EHS Online Safety Training – безплатни курсове с онлайн и PowerPoint материали.

7. Safety PowerPoint Presentation Library – стотици презентации по здраве и безопасност подредени по азбучен ред.

8. American Ladder Institute’s Ladder Safety Training – много приятен курс, който ще ви даде последователни знания за различните видове стълби и изискванията за безопасност при работа с тях. Можете да се пробвате и на теста.

9. OSHA eToolsбезплатни мултимедийни материали в различни сфери на безопасността и здравето.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.