Какво се случи с Otgovori.Info през 2011 г.

Честита Коледа на всички читатели и приятели на Otgovori.Info! Нека бъдем по-добри и удовлетворени, а трудните ситуации да завършват винаги с усмивка.

Измина още една година и отново дойде време за равносметка. През 2011 г. Otgovori.Info стана на три години и вече можем спокойно да кажем, че е най-големият и информативен сайт за безопасност и здраве при работа. Това, разбира се, не може да стане без участието на нашите читатели и приятели, които изразяват подкрепата си с положителни отзиви или пък с въпросите си ме карат да уча и научавам още от тънкостите на практическото прилагане на нормативните изисквания.

Otgovori.Info и аз през 2011-a

Моето развитие и това на блога са неразривно свързани. Често ме питат как намирам време да го поддържам. Отговорът ми е винаги един и същ. Какво трябва да прави един специалист по безопасност и здраве при работа, за да е добър в работата си?

– да познава нормативната база в областта на ЗБУТ и други, свързани с темата;
– да следи промените в нормативната база;
– да търси източници с указания за прилагане на новите изисквания;
– да проучва добри практики, казуси, съдебна практика;
– да знае как да приложи нормативните изисквания на практика в конкретна ситуация;
– да комуникира както с работодателя, така и с работещите за постигане на целите по ЗБУТ;
– да се учи – от колеги, от проверяващи, от всеки, който има и иска да сподели опит.

Всяко едно от тези неща аз прилагам на практика, благодарение на Otgovori.Info. За да подготвя всяка една статия, за да отговоря на всяко едно от стотиците писма, които получих през 2011-а година, проучвам внимателно нормативните изисквания, търся указания, примери, запознавам се с информационни материали.

В статиите си, в които разяснявам прилагането на закони и наредби, систематизирам десетгодишен опит, придобит в работата със стотици клиенти, срещи с контролни органи, консултанти, одитори и др.

Запознавам се внимателно с всяка нова наредба или промяна на нормативен акт, сравнявам и проучвам, за да мога не само да ви уведомя за промяната, но и да ви кажа какво конкретно трябва да се направи във връзка с нея.

Така Otgovori.Info става моята школа и място за ежедневно развитие, което и вие можете да видите. Щастлива съм, че много от вас го оценяват с отличен и ми пишат само за да изразят благодарността си за помощта, която намират тук.

И ето че мога да се похваля – от 919 приятели на Otgovori.Info във Facebook в началото на 2011-а, днес приключваме годината с над 2000 професионалисти, които харесват блога и следят новостите чрез страницата ни.

В началото на годината си поставих за цел броят на посетителите на блога да премине трайно границата от 2000 човека. Днес завършваме годината с трайно премината граница от 2500 уникални посещения дневно.

Днес, в края на 2011 г. вече имате възможността да бъдете обучавани лично от мен чрез първата обявена услуга на Otgovori.Info:
Обучения по Наредба РД-07-2/16.12.2009 г. на длъжностни лица, ръководни кадри, провеждащи инструктажи и членове на КУТ/ГУТ по специално разработени за вашата фирма програма, лекции и практически упражнения.

Заедно можем да превърнем 6-те часа на задължителното ежегодно обучение по здравословни и безопасни условия на труд в пълноценно време, през което да получите практически познания и да бъдат обсъдени ваши конкретни казуси чрез личен контакт по време на обучение на място при вас!

Какво да очаквате през 2012-а?

През 2012 ще започне един нов етап в развитието на Otgovori.Info. Наред с традицията да бъдем водещия информационен портал за безопасност и здраве при работа, съм подготвила и много допълнителни възможности за тези, които искат да станат още по-добри професионалисти. Изненадите наистина са много, но засега ще ги запазя в тайна.

Ако искате да научите първи за най-новите предложения, бонуси и възможности като читател на Otgovori.Info, запишете се за нашия бюлетин като кликнете тук

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.