Otgovori.Info с нова визия

От вчера нашият сайт е с нова визия, която се надявам да допринесе за по-лесно откриване на необходимата ви информация. В тази статия ще ви представя основните елементи на новия облик, изпробвайте го :)

Първо меню – всичко за ЗБУТ

В горната част на страницата поставих меню, чрез което може да достигнете до всяка една статия. То съдържа следните елементи:

Начало / За нас / Опасности / Теми / Полезно / Законодателство / Карта

Първо меню на Otgovori.Info
Първо меню на Otgovori.Info

В „За нас“ можете да видите:
– кои са хората, които стоят зад Otgovori.Info;
– как да се свържете с нас;
– кои са нашите клиенти;
– отзиви от участниците в нашите обучения;
– нашите безплатни абонаменти – как да получавате още повече информация и то безплатно;
– какви сме ги свършили :)

В „Опасности“ сме събрали информация за факторите на работната среда по групи: работно оборудване и механични опасности, ергономия и мускулно-скелетни смущения; физични фактори; химични агенти и прах; биологични опасности; стрес; пожарна и аварийна безопасност.

В „Теми“ ще намерите разнообразна информация, групирана в „Специфични условия на труд“, „Лични и колективни предпазни средства“, „Лица под защита“, „Здраве и здравословен начин на живот“ и др. Признавам си, както и да групирам, винаги се появява статия, която не мога да реша в коя тема да сложа, затова има и група „Разни“.

В „Полезно“ ще намерите полезна информация :) – списък на често изисквани документи от Инспекция по труда, типови инструкции за безопасна работа, списък с линкове към информационни листове за безопасност, страницата с цялата информация за декларацията по чл. 15 и една нова страница: професионални празници.

Следва линк към „Законодателство“, където ще продължавате да намирате текстовете на основните нормативни актове по безопасност и здраве при работа.

Последния елемент на това меню е картата на сайта, която ви показва всичко, публикувано в Otgovori.Info.

Второ меню – какво правим ние

Второ меню на Otgovori.Info
Второ меню на Otgovori.Info

Второто меню ще ви даде информация какво ние можем да направим за вас. В него ще намерите линкове с:
– описание на нашите услуги;
– какви вътрешнофирмени обучения можем да проведем;
– предстоящи обучение – винаги може да научите кога и къде ще бъде следващото ни отворено обучение.

Лесна справка за обявените кодове за опасности по области

Вдясно все още ще виждате мен и моето приветствие с добре дошли, но новият елемент, с който се гордея, е картата с опасни явления по области, актуална за съответния ден. Съгласно новите изисквания на Наредба № РД-07-3 от 18 юли 2014 г. за минималните изисквания за микроклимата на работните места „Работата на открито се преустановява при опасно ниски или високи температури, гръмотевични бури, обилен валеж, силен вятър и гъста мъгла, определени с код „оранжево“ или „червено“ от Националния институт по метеорология и хидрология, ако създават заплаха за живота и здравето на работещите и за безопасното изпълнение на трудовата дейност.

С нашата карта можете всеки ден да направите справка дали за вашата област има обявен код, който изисква повишено внимание и готовност за спиране на работа. Например за 14 юни е обявен код „жълто“ за шест области, а кодът е заради очаквани високи температури.

Карта на опасните явления
Карта на опасните явления

Линкове към нашите страници в социални мрежи

В най-долната част на страницата са поставени линкове към нашите страници във Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube и Google+

Социални мрежи
Социални мрежи

 

Подобни статии:

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.