Какво се промени в нормативната база по ЗБУТ през 2016 г.

И тази година направихме нашата справка за промените в нормативните изисквания по здраве и безопасност през изминалата година, за да проверите дали не сте пропуснали нещо важно.

Ако се опитате да си спомните, може да ви се струва, че няма съществени промени, но на практика имаме няколко нови важни наредби и промяна в специфични изисквания.

Част от промените изискват сериозни действия от страна на колегите, които имат ангажименти, свързани с оценка на риска, безопасност при работа с йонизиращи лъчения, използване на земеделска и горска и техника, предпазване от големи аварии и др.

Други промени пък облекчиха работата ни – тези в Закона за защита при бедствия и в Наредбата за условията и реда за придобиване и признаване на правоспособност за упражняване на професии по управление на товароподемни кранове и подвижни работни площадки.

Има и редица формални промени, от които целият списък набъбва доста и нашата справка ще ви помогне да ги разграничите от тези, които изискват действия.

Къде е публикувана справката?

Справката е част от нашата информационна система ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА и вече е достъпна за абонатите на системата, но по традиция даваме възможност и на останалите колеги да се запазнаят с нея.

За да получите достъп до справката с промени в нормативните изисквания по ЗБУТ през 2016 г. е достатъчно да направите своя абонамент за безплатния бюлетин на Otgovori.Info.

Чрез абонамент за нашия безплатен бюлетин ще получите не само достъп до изготвената от нас справка, но и следващи отстъпки, бонуси и допълнителна интересна и специализирана информация по ЗБУТ.

За да се абонирате за безплатния бюлетин, е достатъчно да попълните формата, след като кликнете тук.

Можете да се отпишете от абонамента си по всяко време, но не бързайте – абонатите получават актуализирани версии, отстъпки за наши услуги и важна информация – безплатно :)

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.