Димитър Тупаров: Идеята е да не бъдем стандартна счетоводна къща

Когато отвсякъде ни заливат предложения от счетоводни фирми, за нас е доста трудно да направим своя избор. Особено когато сме съвсем в началото на своята дейност и не знаем с колко институции и документация ще трябва да се справяме.

Счетоводна къща Гарант предлага един нов модел на обслужване, чрез който максимално да улесни нашия избор и бъдеща дейност. Първоначално мислех аз да представя колегите, но след това видях, че когато специалистът познава добре своята работа, своите цели и какво иска и може да осигури на клиентите си, е най-добре той го каже.

Ето какво сподели господин Тупаров с мен за работата на счетоводна къща Гарант:

Първото по важност е, че счетоводна къща Гарант прави счетоводното обслужване достъпно за малките фирми, така че да могат да ползват професионални счетоводни услуги на приемливи цени. Ние създаваме счетоводството предимно на новосъздадени фирми, които искат да започнат още от самото начало да работят, спазвайки всички закони – и това е голямата разлика спрямо миналото, когато официалното счетоводство беше само параван за пред държавата.

Тъй като повечето от клиентите ни са новосъздадени фирми, ние се опитваме да им помогнем да развият бизнеса си, а не просто да им осчетоводяваме стопанските резултати. В резултат на това им оказваме и цял куп други услуги, стоящи далеч от счетоводството – например помагаме им в отношенията им с държавните институции, казваме им къде да регистрират бизнеса си, в зависимост от конкретния казус. Просто в началото на бизнеса си те се сблъскват с цял куп проблеми, които са далеч от счетоводството. Но тъй като имаме известен опит в това, им помагаме като част от счетоводните ни услуги.

Смятаме, че счетоводството е само част от фирмената дейност и се опитваме да я разширим с допълнителни услуги – като юридически консултации например, и съвети относно организирането на фирмената дейност.

Вторият акцент е, че извършваме и регистрация на фирми, съвместно с адвокатска кантора. Много счетоводни къщи могат да направят безплатно регистрация на фирми за новите си клиенти. Но счетоводителят не е юрист, а регистрацията на фирма е чисто юридическа услуга – защото само адвокат би могъл да отговори на специфичните въпроси на клиентите си – като избора на правната форма, съставянето на дружествен договор, и прочие. За да предложим най-високото качество на клиентите ни, ние работим с адвокат, който да извършва тази услуга, вместо да се опитваме да я правим ние. Смятаме, че никой не е специалист по всичко, и това е причината да работим по този начин по отношение на регистрацията на фирмите. Освен това смятаме, че сме единствената счетоводна къща в България, която регистрира фирми чрез подизпълнител – адвокатска фирма.

Третият по важност акцент е модерният начин на работата ни. Използваме най-модерен софтуер и технология на работа, създали сме система за онлайн счетоводство, както и система за клиентска поддръжка. Постепенно ще добавяме и нови допълнителни услуги, които ще обогатяват портфолиото ни.

Идеята е да не бъдем стандартна счетоводна къща, а да предлагаме на клиентите си все по-голяма стойност за парите, които ни плащат, използвайки модерните технологии, подобряващи комуникацията и спестяващи време.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

3 мнения за “Димитър Тупаров: Идеята е да не бъдем стандартна счетоводна къща”

  1. Приветствам добавянето на такива счетоводни предприятия. Това за стандартните счетоводни къщи е интересно хрумване, защото е ясно че такива къщи не съществуват или ако нещо все пак съществува и може да се стандартизира това са предразсъдъците в счетоводството.

    Отговор
  2. счетоводството е най-значайната част за всяка компания затова трябва на изборът на счетоводна къща да се обърне особено внимание – добре е че повече счетоводни къщаи започнаха да предлагат най-различни услуги за компаниите и да бъдат по-близки до клиентите си – поздрави до всички идо скоро и лек ден

    Отговор
  3. Здравейте, искам да Ви поздравя за желанието Ви да предлагате по- съвременен начин на счетоводно обслужване и цялостна услуга на клиентите си. Желая Ви успех в начинанието!

    Отговор