Започна втория общоевропейски фотоконкурс за безопасни и здравословни работни места

European Photo Competition 2011Европейската агенция за безопасност и здраве при работа (EU-OSHA) обявява началото на своя втори фотоконкурс с цел повишаване на осведомеността относно безопасността и здравето при работа.

Припомням, че в първия фотоконкурс, проведен през 2009 г.,  снимки на петима българи намериха място в топ 100 на най-добрите снимки.

В конкурса се приемат фотоматериали по темата за „безопасност и здраве на работното място“ със специален фокус върху превенцията на риска, за да се покаже как работодатели и служители могат да работят заедно за предотвратяване на трудови злополуки и заболявания. Всички фотографи — професионални или любители — се приканват да подадат своите фотоматериали преди 31 август 2011 г. чрез уебсайта: www.osha-photocompetition.eu

Най-добрите фотоматериали ще бъдат избрани от международно жури от професионални фотографи и експерти по здраве и безопасност, а победителят ще получи първа награда на стойност 3000 евро. Фотоматериалите, класирани на второ и трето място, ще получат съответно награди от 2000 евро и 1000 евро. Тази година за първи път ще бъде присъдена и младежка награда на стойност 1000 евро за най-добрия участник на възраст под 21 години.

Конкурсът е отворен за участници от всички 27 държави-членки на Европейския съюз, както и от страните от ЕАСТ (Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария) и от шестте страни кандидатки и потенциални кандидатки (Хърватия, Турция, Сърбия, Черна гора, БЮРМ и Албания). Победителите ще бъдат избрани през септември 2011 г. и ще бъдат обявени по време на заключителното събитие от кампанията „Здравословни работни места“, което ще се проведе в Билбао през ноември 2011 г.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.