Щастлива развръзка

Преди няколко дни писах за кражбата на авторски материал, публикуван в otgovori.info.
Въпреки песимизма на някои мои колеги, се оказа, че все още има достойни хора, които ценят интелектуалния труд. Един от тях е д.ф.н. инж. Никола Терзиев, главен редактор на списание „Здравословен и безопасен труд“. Ето какво писмо получих от него в отговор:

УВАЖАЕМА Г-ЖО ИЛИЕВА,

Без всякакви предисловия и излишни обяснения Ви поднасям извиненията си във връзка с явната кражба на Ваш авторски материал,извършена от инж.Георги Антов.Този осъдителен акт ощетява не само Вас,но и злепоставя списание „Здравословен и безопасен труд“,което в случая е било подведено от недобросъвестен човек.

Бих искал да Ви информирам за действията,които предприемаме след нашата проверка.На първо място отстраняваме Георги Антов от кръга на използваните от нас автори и анулираме определения му хонорар.Авторското възнаграждение за статията по право Ви принадлежи и редакцията ще Ви го изплати.

В следващия си брой /10/ ще обявим истинския автор на материала,както и позицията си по случая.

Готови сме, ако желаете,да представим в списанието ръководения от Вас сайт,както и да Ви поканим за наш автор.Предлагам Ви с това да приключим този крайно неприятен инцидент и да сложим началото на конструктивни отношения между нас.

Оставам с уважение,
Гл.редактор: Д.ф.н.инж.Никола Терзиев

Реакцията на инж. Терзиев е достойна и показва висок професионализъм. За мен ще е напълно удовлетворително в следващия брой на списание „Здравословен и безопасен труд“ да бъде направено необходимото уточнение относно истинския източник на материала, като се отказвам от предлаганият хонорар, а представянето на otgovori.info оставям на преценката на инж. Терзиев относно качествата на сайта и полезността му. Това са и нещата, които декларирах в писмото си към него в отговор.

2 thoughts on “Щастлива развръзка

  1. Уау! Тези хора наистина са постъпили много професионално! Изненадващо е, имайки в предвид практиката в България… Много е приятно когато човек работи с такива хора :)

  2. Оценявам направеното от собственичката на сайта и смело мога да споделя, че считам постигнатия успех за подвиг в родната ни интернет среда. Дано случая си остане като единичен.
    Колкото до фактологическите доказателства – налице са :))))

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.