Най-доброто в Otgovori.Info от ноември

През ноември вече всички сме в очакване на края на годината. Някои се замисляме какво сме свършили, други наблягат на плановете и така месец ноември се оказва месец на проектите на нормативни актове. През ноември 2009 г. публикувах тук проекта на настоящата Наредба РД-07-2 за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. през ноември 2010 г. пък се запознахте с Проекта на новата Наредба за безплатно работно и униформено облекло. А през 2011 г. научихте за проекта по допълнение на Наредба 13/2003 г. с нови 19 гранични стойности на химични агенти.

През месец ноември са публикувани и някои от „златните“ статии на Otgovori.Info – тези с най-много посещения. През ноември 2010 напомнихме на всички колеги от строителния сектор, че Координатор и Длъжностно лице по ЗБУТ в строителството са различни термини. Препоръчвам я на всички, които имат досег с темата, защото все още термините за тези два различни ангажимента се използват като синоними, говори се за координатор, а се има предвид длъжностно лице по БЗР.

Друга особена важна статия в светлината на приближаващия край на годината и краен срок за изготвяне на графиците за отпуски, бе представянето на Решението на конституционния съд относно неизползваните отпуски.

Често посещавани са и статиите от поредицата за Комитетите и Групите по условия на труд, публикувани през ноември 2009 – Изисквания за обучение на членовете на КУТ и ГУТ и Организация и документиране на дейността на Комитетите и Групите по условия на труд

Все пак нека се усмихнем :) Наближават празниците, с тях и хората, желаещи да пазаруват в централните райони. Ще се увеличават и задръстванията. Затова си припомнете една доза хумор с „Правилата за шофиране в София“ :)

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.