Строителството взе жертви и през ноември

12 ноември
34-годишният М. Величков загина при трудова злополука край Банскo. Строителният работник от Благоевград е паднал от покрива на 4-етажна новострояща се сграда в местността “Герачини улици”. Мъжът е починал на път за болницата в Разлог.

15 ноември 2008

При трудова злополука загина 41-годишен мъж от Белозем. Той падна от покрив на производствено хале и почина на място.Загиналият е извършвал монтажни работи по покривната конструкция на сградата на 10 метра височина.
Мъжът е работил за пловдивска строителна фирма. При съвместната проверка на Главна инспекция по труда и Национален осигурителен институт е установено, че работникът е бил без предпазен колан за работа на голяма височина.

19 ноември

54-годишен строителен работник от Кюстендил загина при трудова злополука в град Кула. Инцидентът е станал при изкопни дейности и монтаж на канализационни тръби. Мъжът е бил затрупан от свлякла се земна маса.

20 ноември

Двама мъже загинаха на място при трудова злополука. Инцидентът е станал на работна площадка край село Медникарово, община Гълъбово. При извършения оглед е установено, че по време на монтажни дейности на височина около 20 метра се е преобърнала автовишка с работна платформа. Намиращите се на вишката работници – на 26 и 27 години от село Чеканчево, област София, са починали на място.

22 ноември

47-годишен мъж от село Копринка бе с опасност за живота след трудова злополука.
Инциднетът е станал на строителен обект в град Павел баня. Работникът е паднал от тераса на 4-ти етаж на новострояща се сграда на ул. “Чудомир”. При падането е получил политравма на главата, травма на дясната подбедрица и лявата ръка. Настанен е за лечение в болницата.

24 ноевмри

Изясняват се причините за трудовата злополука, при която мъж е бил затиснат от паднал окачен таван на строителен обект в Силистра, а други четирима са с леки наранявания. Мъжете са работели на подвижно скеле, когато 300 квадратни метра от картонения таван се откачил. Строителят, останал под тавана, е със счупен крак в болницата, колегите му се отървали с охлузвания.
От началото на годината в Силистренско са регистрирани 25 трудови злополуки и 1 смъртен случай, станал също на строителен обект.

28 ноември

Строителен работник загина при трудова злополука край с. Баня. По време на работа на покривна конструкция на новострояща се сграда в местността „Камена“, 40-годишният мъж от пазарджишкото село Драгиново паднал от 8 метра височина и починал на място. Пристигналият на място екип на Спешен център само констатирал смъртта на строителя.

Подобни статии:

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.