Строителството взе жертви и през ноември

12 ноември
34-годишният М. Величков загина при трудова злополука край Банскo. Строителният работник от Благоевград е паднал от покрива на 4-етажна новострояща се сграда в местността “Герачини улици”. Мъжът е починал на път за болницата в Разлог.

15 ноември 2008

При трудова злополука загина 41-годишен мъж от Белозем. Той падна от покрив на производствено хале и почина на място.Загиналият е извършвал монтажни работи по покривната конструкция на сградата на 10 метра височина.
Мъжът е работил за пловдивска строителна фирма. При съвместната проверка на Главна инспекция по труда и Национален осигурителен институт е установено, че работникът е бил без предпазен колан за работа на голяма височина.

19 ноември

54-годишен строителен работник от Кюстендил загина при трудова злополука в град Кула. Инцидентът е станал при изкопни дейности и монтаж на канализационни тръби. Мъжът е бил затрупан от свлякла се земна маса.

20 ноември

Двама мъже загинаха на място при трудова злополука. Инцидентът е станал на работна площадка край село Медникарово, община Гълъбово. При извършения оглед е установено, че по време на монтажни дейности на височина около 20 метра се е преобърнала автовишка с работна платформа. Намиращите се на вишката работници – на 26 и 27 години от село Чеканчево, област София, са починали на място.

22 ноември

47-годишен мъж от село Копринка бе с опасност за живота след трудова злополука.
Инциднетът е станал на строителен обект в град Павел баня. Работникът е паднал от тераса на 4-ти етаж на новострояща се сграда на ул. “Чудомир”. При падането е получил политравма на главата, травма на дясната подбедрица и лявата ръка. Настанен е за лечение в болницата.

24 ноевмри

Изясняват се причините за трудовата злополука, при която мъж е бил затиснат от паднал окачен таван на строителен обект в Силистра, а други четирима са с леки наранявания. Мъжете са работели на подвижно скеле, когато 300 квадратни метра от картонения таван се откачил. Строителят, останал под тавана, е със счупен крак в болницата, колегите му се отървали с охлузвания.
От началото на годината в Силистренско са регистрирани 25 трудови злополуки и 1 смъртен случай, станал също на строителен обект.

28 ноември

Строителен работник загина при трудова злополука край с. Баня. По време на работа на покривна конструкция на новострояща се сграда в местността „Камена“, 40-годишният мъж от пазарджишкото село Драгиново паднал от 8 метра височина и починал на място. Пристигналият на място екип на Спешен център само констатирал смъртта на строителя.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.