Мистериозно загинал при трудова злополука в Разград

На 26 юли в безпомощно състояние е намерен 46-годишен работник от разградска фирма за производство на пилешки продукти „Пилко“. Той е откаран в разградската болница от колеги, където по-късно е починал.

Според първоначални данни хладилният тунел, в който е открит мъжът, не е бил работното му място. Той е трябвало да наблюдава процесите в него отвън, през специални съоръжения.
Не е установено защо е влязъл вътре, където при температура от минус 30 градуса се замразяват пилешките продукти. Предполага се, че е паднал от височина 2 метра. Преки свидетели на инцидента няма.

Управителят на „Пилко“-Разград Любо Лозанов заяви на 2 август, че вътрешна проверка е установила как точно е станал инцидентът, но няма да обяви резултатите преди полицията да се е произнесла за причината за смъртта на 46-годишният оператор на зареждаща машина за дълбоко замразяване. Управителят на „Пилко“ отрече да е намесен друг човек, но отказа да коментира дали са нарушени вътрешните правила във фирмата. Характеризира инцидента като трудова злополука. Според Лозанов не падането е причина за смъртта, първо е получено нараняването, а после мъжът е паднал.

„Това е първата трудова злополука във фирмата, завършила със смърт, но всички наши работници са застраховани и за подобни инциденти” съобщи управителят на „Пилко“.

Мистериозната смърт на работника се разследва и от разградската трудова инспекция.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.