Адвокатите с голям брой трудови злополуки причинени от клиенти

Изследване на AXA Insurance показва, че повече от всеки един на десет служители са пострадали на работното си място за последните пет години.

Според проучването на AXA, 81 процента от нараняванията са при изпълнение на служебните задължения, особено при работа с машини, тежки съоръжения, електричество и други. Още по-странно е, че професии като адвокати, консултанти, имат с 15 процента повече наранявания от физическите професии, и то наранявания, причинени от клиенти.

Изследването показва още, че служителите на големи компании (над 250 човека) са изложени почти два пъти повече на риска от наранявания, отколкото колегите им, работещи в малки компании. В мини предприятията пък до 10 човека, съотношението е 17% наранявания към цели 47% в големите компании.

Проучването установява, че една трета от нараняванията са заради падания и пътувания. Навяхвания и изкълчвания са най-честите наранявания – 34%. AXA твърдят, че служителите над 50 години се нараняват повече (47%) отколкото младите на 18-29 години (28%).

“Това изследване трябва да обърне внимание на бизнес общността. Инцидентите и нараняванията по време на работа могат да струват много на всяка компания – от дни за болничен, до изплащане на различни обезщетения. В тази връзка ние препоръчваме на компаниите да се уверят в пълната сигурност на работното място”, коментира мениджърът на AXA Дъглас Барнет.

 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.