Октомври – отново злополука с гръмнала гума, този път взе жертва

6 октомври
53-годишният шлосер Валентин Александров загина при трудова злополука в Свищов. Докато свалял гума от товарач, тя експлодирала и ранила смъртоносно работника. Злополуката е станала в Ремонтно-товарителната база на Пристанищен комплекс –Русе. Валентин бил настанен в Реанимация на Свищовската болница с тежка черепно –мозъчна травма и множество травматични увреждания, където по-късно починал от раните си.

15 октомври
34-годишен мъж пострада при трудова злополука в магазин “Метро”. Сигналът в полицията е постъпил от болницата и според първоначалната информация мъжът си бил притиснал крака при работа с мотокар. Изяснено е, че работникът е пострадал при товаро-разтоварителна дейност в хладилно хале за месни деликатеси. Той е настанен за лечение в русенската болница с разкъсни рани на крака. По случая е образувано наказателно производство, дознание по описа на ОД МВР – Русе, за престъпление срещу неизвестен извършител.

21 октомври
26-годишният Васил Тодоров загина при трудова злополука в Елена. Инцидентът става около 19 часа при изкопни работи на улица „Иван Момчилов“ №8. Загиналият е копаел изкоп за дренаж, заедно с други работници на еленската фирма ЕТ „Еко- Митко Симеонов“. Сринала се земна маса е затрупала младия мъж на дълбочина 2, 5 метра и той се задушава, преди да бъде изваден.

24 октомври
Мъж загина след падане от височина на осмия етаж на жилищна кооперация в Русе, съобщи полицията. Инцидентът стана в блок „Крали Марко“. Според първоначалната информация, мъжът е паднал при саниране на жилище. Починал е на място.

24 октомври
26-годишният работник В.Т падна от десетметрова височина при саниране на училището в Кремиковци и почина по-късно в „Пирогов“.
Работникът е имал предпазен колан, но не е бил вързан за него. Иван Милчин, директор Дирекция „Областна инспекция по труда” София казва, че касата на прозореца, на който е работил 26-годишния загинал мъж е паднала и поради голямата си тежест е го завлякла надолу. Дейността по санирането на училището е спряна до изясняване на обстоятелствата около смъртта.

30 октомври
38-годишен работник загина при трудова злополука на строеж в кк “Златни пясъци”. Мъжът е паднал от четвъртия етаж на новоизграждащ се хотел докато пренасял улей от тръба за изливане на бетон. Според инж. Иван Иванов – шеф на Областната инспекция по труда-Варна, обектът е бил необезопасен.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.