Трудови злополуки през януари – конструкции се срутват и убиват

12 януари 2009
22-годишен младеж от село Градница е загинал при трудова злополука в Севлиево. Инцидентът е станал на площадката на мебелна фирма в града. При на разчистване на терена бил срязан метален силоз, който паднал върху младия мъж и го убил. Младежът бил част от бригада, наета за тази дейност.

15 януари 2009
Миньор загина в рудник „Крушев дол“ в Мадан. Загиналият е 46-годишен мъж от село Мъглища, община Мадан.

16 януари 2009
Крановик е пострадал при трудова злополука в Русенската корабостроителница. Инцидентът е станал с 45-годишна работничка. Тя е със счупен крак. Злополуката се случила, докото жената слизала по стълбата на крана, за да излезе в обедна почивка. Препънала се на предпоследното стъпало и паднала от близо половин метър височина.

27 януари 2009
Работник на 64 години от Добрич загина при трудова злополука на площадката на строежа на Гранд Мол във Варна. Инцидентът е станал около 9 часа сутринта при почистване на строително съоръжение. Конструкцията висока около 2,5 метра се е срутила се върху работника и го смазала.

28 януари 2009
Трийсетгодишният Тодор Иванов влязъл в подстанция в ЖК ”Плиска” (Монтана) за профилактика на съоръженията. Последвал токов удар. Енергетикът попаднал под високо напрежение от 20 киловолта.
В изключително тежко състояние – над 90% изгаряния и тежка кръвозагуба мъжът е закаран в спешното отделение на болницата в Монтана, а по-късно транспортиран в клиниката по изгаряния в София, където е починал пред нощта.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.