Условна присъда за работник, причинил смърт при трудова злополука

Наказание от 9 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок ще изтърпи 56-годишният Фехми И. М. от Добрич, причинил смърт при трудова злополука, съобщават от Добричкия окръжен съд. Съдът одобри сключеното между Фехми и Окръжна прокуратура – Добрич споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.

Както otgovori.info писа на 3 септември 2007 г. Фехми М. причини смъртта на 43-годишен свой колега в стопанския двор на фирма в Добрич. Фехми М. е работил като охранител във фирмата, а 43-годишният бил шофьор на камион. Около 06.30 часа той опитал да стартира двигателя на камиона, но не успял и затова казал на Фехми М. да докара служебния мотокар, за да му подадат ел. напрежение.

Мотокарът се доближил до товарния автомобил, а шофьорът му останал между двете превозни средства. Вместо спирачка, Фехми натиснал педала за подаване на газ и завил наляво, за да не удари камиона. След като спрял видял пострадалия, който лежал на земята и имал силни болки. Мъжът е закаран с линейка в болница, където след няколко часа починал.

Фехми М. е завършил основно образование, женен е, работи като охрана, не е осъждан.Добричкият окръжен съд прие, че престъплението е извършено по непредпазливост, а предложеното споразумение не противоречи на закона и морала. То има сила на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване и протест.

Източник

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.