Вземете безплатно нашия Наръчник за обучение на КУТ и ГУТ

Абонати на ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА взеха своя наръчник за обучение на КУТ и ГУТ

През месец януари излезе от печат първата ни книга, в която аз и д-р Евстатиева сме систематизирали информация по десетте задължителни теми за първоначално обучение на членовете на КУТ и ГУТ.

Нарекохме я простичко: „Наръчник за обучение на членовете на КУТ и ГУТ“.

Разработката на темите започна отдавна, но през последните месеци преглеждаме и нареждаме отново информацията така, че да е представена по традиционния за Otgovori.Info начин – ясно, точно и конкретно.

Нека бъдем честни, малко фирми успяват да отделят поне три дни от работа новите членове на Комитета или Групата по условия на труд.

Да припомним, че нормативното изискване е за програма от поне 30 учебни часа, която трябва да съдържа богата информация за правата и задълженията, оценката на риска, инструктажите и обученията, вредните фактори, лицата под закрила и др.

Така подготвените теми са разработени, за да може всеки един нов (а защо не и „стар“) член на КУТ или ГУТ да се запознае с всичко необходимо, когато поиска и в реда, в който поиска.

Как може да използвате наръчника?

Наредба РД-07-2/16.12.2009 г. дава възможност на работодателя сам да организира фирмено обучение на КУТ и ГУТ. Ако длъжностното лице по БЗР (органът по БЗР) е член на КУТ/ГУТ, то той не подлежи на обучение като такъв, т.е. той може да проведе обучението на своите колеги.

Чрез тези разработки можете спокойно да организирате и проведете вътрешнофирмено обучение, защото ще имате готов систематизиран материал в писмен вид, без много общи приказки, с конкретни примери и въпроси и отговори от указания на МТСП.

Можете да проведете фирменото обучение по ЗБУТ под формата на дистанционно или комбинирано обучение, като разпространите разработките по темите наведнъж или поетапно сред членовете на комитета или групата и след това само да коментирате възникнали въпроси в едно по-кратко обучение, в дискусия или по време на заседание.

Разработките може да ползвате както за първоначално, така и за ежегодно обучение.

Темите, свързани с инструктажи и обучения, за вредни фактори, трудов травматизъм, са разработени така, че могат да се използват и при ежегодно обучение на определените лица за провеждане на инструктажи.

Темите, свързани с фирмена политика, оценка на риска, специална закрила, контролна дейност, могат да се използват за периодичното обучение на лицата, които ръководят трудовите процеси.

Към всяка тема сме подготвили и въпроси за проверка, които могат да бъдат част от тест за проверка на знанията, с който да завършите вашето обучение.


Искам безплатен Наръчник за обучение на членовете на КУТ и ГУТ


Какво има в наръчника?

Съдържанието на книгата е на 100% актуално и съдържа разработки по 10-те задължителни теми за първоначално обучение на членовете на КУТ и ГУТ в обхват от над 200 страници.

В него в момента правим допълнения с новите Наредба № РД-07-5 от 15.11.2016 г. за минималните изисквания за осигуряване на здравето и безопасността на работещите при рискове, свързани с експозиция на електромагнитни полета и Наредба № РД-07-3 от 3.11.2016 г. за определяне на правилата за поставяне и графичното изображение на знака по чл. 404, ал. 1, т. 3 от Кодекса на труда.

Вижте пълното съдържание на Наръчника

Как можете да получите наръчника?

Наръчникът е предназначен екслузивно само за абонатите на ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА.

Получавате го БЕЗПЛАТНО, ако сте абонат на информационната система по безопасност и здраве при работа ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА.

Наръчникът няма да се разпространява в търговската мрежа.

Всеки, който направи своя абонамент за ЗБУТ НОРМИ и ПРАКТИКА  ще получи по куриер своя „Наръчник за обучение на членовете на КУТ и ГУТ“.

Искате  ли го? Кликнете на бутона и последвайте линка.


Искам безплатен Наръчник за обучение на членовете на КУТ и ГУТ


 

2 мнения за “Вземете безплатно нашия Наръчник за обучение на КУТ и ГУТ”

  1. Браво страхотна е идеята Ви. Аз съм експерт по ЗБУТ в Медикоинженеринг груп ООД – СТМ, и провеждам обучения във. фирми на ръководен състав, дл. лица провеждащи инструктажи и на КУТ. Този наръчник ще ми помогне за още по качествено и целесобразно и ефективно да провеждам тези обучения. Ние сме абонати БУТ НОРМИ и ПРАКТИКА

    Отговор

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.