Световен ден на сърцето – движението си струва

Днес е Световния ден на сърцето, който минава под мотото: „Споделете силата“ с призив да споделим как ние пазим сърцето си здраво. Вижте как го правим ние от Otgovori.Info.

© World Heart Federation
© World Heart Federation

Световната кардиологична асоциация е установила, че заболяванията на сърцето и инсултите са водещата причина за смърт в световен мащаб. Всяка година те убиват 17,5 милиона хора – това е повече от жертвите на рака и СПИН.

Преяждането, намалената двигателна активност, неправилното хранене и високите нива на кръвното налягане, холестерола и кръвната захар са всички онези фактори, които могат да допринесат за появата на сърдечно-съдовите заболявания и заплашват както нашия живот, така и живота на тези, които обичаме.

Вече 17 години Денят на сърцето носи посланието, че сърдечните проблеми могат да бъдат избегнати.

Движението е здраве

Това може да Ви прозвучи като лозунг, но ние, екипът на OTGOVORI.INFO не само вярваме в това, но го и правим.

Движението е новата панацея за голям брой здравословни проблеми, в това число и за сърдечните проблеми. Вероятно сте чували, че за здраво сърце е необходимо да се извършва умерено физическо натоварване в продължение на 150 минути за седмица.

В първия момент това и на мен ми прозвуча прекалено много. Но като се позамислих, това са само 20 минути на ден.

Физическата активност включва не само упражнения или някакви специални тренировъчни програми. Защото в днешното забързано ежедневие не винаги е лесно да се намери време за това.

Какво правим ние от Otgovori.Info за нашите сърца?

Увеличихме ходенето пеша

слезнахме от автомобила и от асансьора, буквално:) Използваме всяка възможност да увеличим крачките.

Напомням – ходенето пеша трябва да е малко по-енергично.

Започнахме да посещаваме български народни танци за любители

Но ако Вие предпочитате други танци – започнете! Има вече толкова много предложения, от Вас остава да намерите това, което най-много Ви харесва. Защото движението трябва и да ни забавлява.

Откриваме красотата на нашата природа

Почти през цялата година, с изключение на зимата, защото на мен лично ми е мнооого студено, обхождаме различни екопътеки. Има и лесни, има малко по-трудни, има и екстремни. Открийте ги!

Можете да започнете с една лека разходка по екопътеката „Поглед към девет планини„. Ние бяхме там, гледките са невероятни.

Защото наистина движението си струва! То ще запази сърцето Ви здраво, ще направи мускулите Ви услужливи и реагиращи, ще Ви поддържа млади!

Денят на сърцето е прекрасен момент да поставите Вашето начало!

А ако искате вие да направите фирмена кампания, която да насърчи здравословния живот, ви помагаме с няколко постера, които можете да използвате за вашата кампания – кликнете тук.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.