Вижте къде ще се проведе следващия Световен конгрес по безопасност и здраве при работа 2017

Все още не са отминали спомените от приключилия Световен конгрес по безопасност и здраве при работа, който се проведе във Франкфурт, Германия, и вече отправяме погледите към следващия. За първи път Световният конгрес ще се проведе в Югоизточна Азия и трябва да призная, че моите очаквания са доста големи, тъй като редовно следя разработките, дейностите и събитията, които се организират в Сингапур във връзка със здраве и безопасност. В първите няколко дни от броенето до следващия конгрес, очакванията ми се оправдават – готов е сайта на конгреса, онлайн е и видеото за добре дошли, а ето и мястото, където ще се проведе:

The Marina Bay Sands – Sands Expo & Convention Center.

Комплексът разполага с над 120000 кв.м. площ, която може да посрещне 45 000 делегати, разполага с 2000 изложбени павилиони и 250 заседателни зали. В комплекса е и с най-голямата бална зала в Югоизточна Азия, която може да побере 6600 души за един банкет и до 11 000 като лекционна аудитория.

Marina Bay Sands първи в Югоизточна Азия внедряват и сертифицират ISO 20121 Стандарт за устойчиво управление на събитията, а от откриването си през април 2010 г. досега имат над 190 награди, сред които:

  • Най-ангажиращ талантите бранд за Югоизточна Азия на LinkedIn Talent Excellence Awards 2014
  • Най-атрактивен собственик в хотелския и уелнес сектор на Randstad Award 2014
  • “Asia’s Best MICE Hotel” на CEI Asia Industrial Awards 2011 и 2012-а и др.

Сингапур – една от най-богатите и най-добре организирани страни в света

Градът-държава е с площ от 716 кв. км. и население над 5 милиона (за сравнение България е с население около 7 милиона и площ от 110 994 кв.км.) и става суверенна държава през 1965 г. Брутният национален продукт на човек от населението е един от най-високите в света, а в Глобалният индекс за конкурентоспособност на Световния икономически форум, икономиката на Сингапур заема 3-то място през 2009 г. Предполага се, че до 2015 г., размерът на активите на страната, поставени под управлението на държавата, ще надмине този на традиционния световен лидер Швейцария. Не мога да не спомена, че образователната система на Сингапур е държавна и се оценява като една от най-добрите в света.

http://youtu.be/xkjvE6GGHOM

Организаторите на конгреса

Международната организация по труда (ILO) и Международната социално осигурителна асоциациа (ISSA) са сред традиционните организатори. Като трети участник е вкипа на организаторите този път се включва самото Министерство на труда на Сингапур с тяхното поделение The Occupational Safety and Health Division (OSHD). Поделението е разделено на четири департамента:

  • Политика по здраве и безопасност при работа, информационни и корпоративни услуги

Отделът управлява дейностите, свързани с политиката и стратегическото планиране, анализира и идентифицира възникващите тенденции и рискове. Отделът също така разработва мерки за подобряване на организацията, увеличаване на нивото на компетентност на персонала, подобряване на ангажираността на служителите, както и осигуряване на непрекъснато подобрение.

  • Инспекция по здраве и безопасност при работа

Инспекцията е фокусирана върху намаляването на рисковете за здравето и безопасността на работното място чрез извършване на проверки и надзор на работните места по прилагане на законодателството. Инспекцията също разследва злополуки и разпространява информация за резултатите и мерките за превенция.

  • Специалисти по здраве и безопасност при работа

Отделът предоставя специализирана помощ в разработването на БЗР стандарти и най-добрите практики, както и при разследването на сложни злополуки и професионални заболявания. Департаментът извършва изследвания, разработва и прилага стратегии и целеви програми за специфични опасности и индустрии и си сътрудничи с международни организации и национални институти по проекти, обмен на информация, посещения и обучение.

  • Обезщетения при увреждания, свързани с работата

Департаментът администрира Системата за обезщетения и системата за деколадване на злополуки и професионални заболявания.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.