Злополуките през ноември 2010

Ноември се оказа месец с по-малко трудови злополуки спрямо октомври или поне по-малко такива, които намериха място в медиите. Не минахме без смъртни трудови злополуки обаче. Един човек загина при тежък инцидент на площадка за инертни материали в пазарджишкото село Огняново. Докато е извършвано товаренето на инертните материали в жп вагон, се е откъснал един от силозите . Огромната метална конструккция е паднала върху двамата работници. Единият от тях е починал на място, а другият е с ампутация на крак.

Смъртна трудова злополука имаше и в с. Крумово. На 01.11.2010 г. около 12:00 ч., в землището на с. Крумово, общ. „Тунджа”, в района на бившия лагер за военно обучение „В. Коларов”, при демонтаж на греди от покривна конструкция на масивна двуетажна сграда е паднало лицето С. М. на 58г. Вследствие на получените травми при падането Манолов е починал.

53-годишен работник загина при трудова злополука във Варна. Мъжът е паднал от 12 метра височина, докато се е опитвал да свали транспарант намиращ се в Двореца на културата и спорта. Човека се е движил по преходен мост, но е залитнал и е паднал.

39 годишен мъж е пострада при трудова злополука в кюстендилското село Багренци. Той е работил на строителен обект в частен имот.  Небрежност от страна на работниците на строителния обект е причинила трудовата злополука в кюстендилското село Багренци. Това заяви пред радио „Фокус” – Кюстендил началникът на отдел „Инспекция по труда”-Кюстендил Александър Крумов.

Шнек отряза крака на работник, а 28-годишната Силвия Иванова от Брезник получи нараняване при работа с машина за сладки.

Работник пострада тежко след свличане на изкоп. 34-годишният Йордан Стоилов от Симитли е работел в изкоп за включване на новострояща се частна сграда към ВиК мрежата, когато го е затрупала земна маса.

19-годишен строител бе с опасност за живота след инцидент в района на строителните работи на автомагистрала „Люлин“, за който обект това е поредната трудова злополука. Строителният работник е полетял от височината на изграждащо се съоръжение на аутобана.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.