Политика за защита на личните данни

Доцео ЕООД („Доставчика“) събира определена информация директно или чрез уебсайта https://otgovori.info и неговите поддомейни (“Услугата”, “Сайта”). Този документ (“Политика за защита на личните данни”) описва нашите политики и процедури, регламентиращи събирането и обработването на тази информация, която идентифицира индивидуален потребител и може да бъде използвана за контакт с него или нея (“Лични данни”, “Лична информация”).

Тази политика се прилага за всички услуги на Доцео ЕООД.

Административен орган, упражняваш контрол:

Комисия за защита на личните данни (КЗЛД)

Адрес: София 1431, бул. „Акад. Иван Евстратиев Гешов” 15
Тел: + 359 2 915 35 18

Факс: + 359 2 915 35 25
Ел. поща: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уебсайт: www.cpdp.bg

СЪБИРАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

Ние събираме лична информация, за да отговорим на Вашите искания, свързани с ползване на  предоставяите от нас безплатни и платени услуги, както и при достъп до определени функционалности на сайта:  регистрация за нашия безплатен бюлетин ,участие в онлайн обучение, абониране за уведомления при промени в нормативните изисквания, подаване на запитвания относно нашите услуги.

Ние събираме следната лична информация от използващите Услугата потребители: име, пощенски адрес, електронна поща, телефонен номер, месторабота.

Използвайки нашата Услуга, Вие изрично се съгласявате Вашите лични данни да бъдат събирани и обработвани от нас, като същевременно с това гарантирате тяхната точност и достоверност. Вие също така декларирате, че сте били информирани за типа лични данни, които събираме и обработваме, за целите, за които ще бъдат използвани те, както и за Вашето право на достъп, коригиране или изтриване на събраните лични данни.

УПОТРЕБА НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Ние използваме Вашите лични данни, за да Ви предоставим възможност да се регистрирате за нашите услуги, за създаване на профил в Сайта, за да обработваме Вашите заявки и запитвания, да потвърждаваме Вашите поръчки, да Ви предлагаме допълнителни услуги и събития –  това понякога може да включва информация за подходящи продукти и услуги, за издаване на счетоводни документи, за предоставяне на клиентско обслужване, за информиране за промоции и др., за да изпълним поетите пред Вас ангажименти и да Ви предоставим услугата, която очаквате.

Вие имате право да откажете вашите лични данни да бъдат използвани от нас за търговски, рекламни или маркетингови цели. Ако не желаете вашите данни да бъдат използвани от нас за търговски, рекламни или маркетингови цели, можете да се свържете се с нас на контактите, публикувани на https://otgovori.info.

Ние бихме могли да използваме Ваша информация, за да създадем обобщена статистика, която е анонимна, както и за да извършим базиран на нея статистически анализ.

Също така, необходима част от Вашата информация може да бъде използвана за прилагане на нашите Общи условия и с цел предотвратяване на евентуално увреждане на лица или имущество.

УПОТРЕБА НА „БИСКВИТКИ“ И ДРУГИ ПРОСЛЕДЯВАЩИ ТЕХНОЛОГИИ

Ние използваме “бисквитки”, за да събираме определена информация от всички потребители, включително и от нерегистрирани посетители на сайта, които не използват услугите, предоставяни от Доставчика. Бисквитките представляват поредица от данни, които нашата система изпраща към Вашия компютър и впоследствие използва, за да идентифицира Вашия компютър, когато се върнете отново на Уебсайта.

Бисквитките предоставят информация за употребата на Услугата и потребителски данни, които ние бихме могли да използваме, за да персонализираме Вашия потребителски опит, както и да проследим модели на потребителски трафик. Например, когато се връщате на Сайта, бисквитките Ви идентифицират и подтикват Сайта да попълни Вашето потребителско име (без паролата),за да улесни достъпа до вашия профил. Бисквитките също така позволяват на Доставчика да напомня за Ваши предходни дейности и да Ви предлага подобни услуги и събития. Също така, ние използваме информация, събирана чрез бисквитки, за да разработваме статистически анализи за използването на Услугата, като например времето, което потребителите прекарват на Сайта и страниците, които посещават най-често. Тези обобщени статистически данни не включват лична информация.

Съгласявайки се да използвате Сайта, Вие изразявате Вашето изрично съгласие за използването на “бисквитки” и декларирате, че Ви е предоставена възможност да откажете съхраняването или достъпа до информацията. Ако предпочитате да не получавате “бисквитки” докато разглеждате Сайта или чрез HTML форматирани имейли, бихте могли да ги откажете, като настроите интернет браузъра си да предупреждава преди да приеме бисквитка или да откажете бисквитки, когато интернет браузъра Ви сигнализира за наличието им. Също така, бихте могли да откажете всички бисквитки, като ги изключите чрез настройките на Вашия интернет браузър. Можете да се откажете и чрез изявление в този смисъл, изпратено на и-мейл контактите, публикувани на https://otgovori.info

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Ние гарантираме сигурността на данните, които ни изпращате, чрез въведени процедури. Вашата информация може да се съхранява и обработва на определени локации, където се намираме ние, в строго съответствие с приложимото българското и европейското законодателство за конфиденциалност и защита на личните данни.

Запитвания и оплаквания, свързани с настоящата Политика за защита на личните данни, можете да ни изпращате на имейл адресите за контакт, публикувани на https://otgovori.info

ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ НА ТРЕТИ СТРАНИ

Ние не следва да разкриваме Вашата лична информация на трети страни, без Вашето изрично съгласие.

Изключение правят случаите, при които определена информация се предоставя на адвокати, агенции за събиране на вземания, митници или други държавни органи, или на правоприлагащи органи за справяне с потенциални нарушения, други нарушения на договора или незаконно поведение. Ние също така можем да разкрием информация, изискуема по съдебен ред или по друг законов начин, или с цел предотвратяване на евентуално увреждане на лица или имущество.

Както e отбелязано по-горе, ние съставяме статистики за употребата на Услугата от данни, събрани чрез бисквитки. Тези статистически данни не съдържат лична информация и могат да бъдат публикувани или предоставени на трети страни.

ВРЪЗКИ КЪМ ЕЛЕКТРОННИ СТРАНИЦИ НА ТРЕТИ СТРАНИ

Услугата, както и материали на трети страни, които са показани на Сайта, съдържат връзки към, и могат да ви позволят да посетите други електронни страници (“Електронни страници на трети страни “). Ако решите да посетите някоя от тези страници на трети страни, като “кликнете върху” връзка или се придвижите към страница на трета страна,  Вие ще бъдете пренасочени към страницата на съответната трета страна. Фактът, че ние предоставяме връзка към дадена електронна страница чрез Сайта, или публикувайки рекламен банер или друг вид реклама, или ви предлагаме възможност да взаимодействате с, или да предоставятe лична информация на трета страна, не е гаранция, позволение или представяне на нашата принадлежност към въпросната трета страна и не следва да бъде разглеждан като съгласие с техните политики и практики за поверителност и информационна сигурност.

ДОСТЪП И КОРЕКЦИЯ НА ЛИЧНИ ДАННИ

Вие можете да достъпвате, коригирате, изменяте или изтривате части от вашите лични данни чрез вашия личен профил, регистриран на Уебсайта.

Ние ще запазим Вашите данни толкова време, колкото е необходимо за предоставянето на услугите ни или дотогава, докато ни задължава закона. След това Вашите данни ще бъдат изтрити.

ИЗМЕНЕНИЕ НА ТАЗИ ПОЛИТИКА НА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Ние можем да променяме тази Политика на поверителност по всяко време, като публикуваме нова версия на същата или на заместваща страница. Новата версия следва да влезе в сила от датата, на която е публикувана, която новата дата се посочва в наалото на страницата.

Тези правила влизат в сила на 28.04.2015 г.