Пет начина да „излезете“ от своя стол

Работата в офис е свързана с дълго седене и понякога като че ли се срастваме с нашия стол. Ергономията препоръчва при продължителна офисна работа да правим микропаузи през целия ден.

Микропаузите (микропочивките) продължават между 30 секунди и минута и подпомагат циркулацията на кръвта в тялото и дават възможност на тялото да „излезе“ от статичната поза при продължителна седяща или правостояща работна поза.

Да направиш микропочивка не е толкова трудно. Предполагам че почти всеки от вас, който работи в офис, е осъзнавал в края на работния ден как с часове е седял и сякаш е станал едно цяло със своя стол.

В тази статия, благодарение на Humanutech, ви предлагам пет начина, които да ви накарат да се измъкнете от стола, да дадете на тялото си почивката от която се нуждаете и да увеличите своята работоспособност.

№1 Използвайте принтер, който е малко по-далече

Да имаш принтер в своя офис е със сигурност удобство, но тогава се изисква малко или никакво движение, за да вземете готовия документ.

Някои специалисти дори биха казали, че така губим ценно работно време. Реалноста, обаче е, че изнасянето на принтера от помещението спомага за по-доброто качество навъздуха и дава възможност да се радвижим, което ще увеличи нашата работоспособност.

Използвайте принтер, който се намира възможно по-далече, станете и се раздвижете.

№2 Пийте много вода

В допълнение към известните ползи за здравето от потреблението на препоръчаните два литра вода на ден, необходимостта от вода за пиене ще осигури напомнянето, че е време да станете от компютъра.

Пиеш ли безопасно вода?

№3 Правете „ходещи срещи“

Много компании прилагат успешно срещи от този тип, в които участниците обсъждат точките от дневния ред, докато се разхождат из офиса, сградата или дори навън.

За да не стане объркване и служителите да бъдат обвинени в мързел, те носят баджове с надпис „Провеждаща се среща“.

№4 Махнете кошчето за отпадъци от вашия офис или „клетка“

Това ще ви принуди да излизате в коридора или съседния офис всеки път (по-добре в коридора, за да не ви изгонят накрая от съседния офис:), когато се наложи да го използвате.

№5 Използвайте безжични (Bluetooth) слушалки

Освен че ще предотвратите неудобната поза на шията, свързана с притискане на слушалката на телефона между ухото и рамото, безжичната слушалка ще ви даде възможност да се изправите и да се разхожда по време на разговори.

Дори и Робин Шарма препоръчва говоренето прав по телефона. Eдин от неговите 200 принципа за успех е:

Винаги отговаряй на телефонните обаждания с ентусиазъм в гласа и покажи на обаждащия се, че цениш обаждането. За да придадеш важност се изправи прав. Това ще внуши увереност на гласа ти.

Движението ни пази от високо кръвно, инфаркт и диабет

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.