Пет начина да „излезете“ от своя стол

Работата в офис е свързана с дълго седене и понякога като че ли се срастваме с нашия стол. Ергономията препоръчва при продължителна офисна работа да правим микропаузи през целия ден. Микропаузите (микропочивките) продължават между 30 секунди и минута и подпомагат циркулацията на кръвта в тялото и дават възможност на тялото да „излезе“ от статичната поза при продължителна седяща или правостояща работна поза.

Да направиш микропочивка не е толкова трудно. Предполагам че почти всеки от вас, който работи в офис, е осъзнавал в края на работния ден как с часове е седял и сякаш е станал едно цяло със своя стол. В тази статия, благодарение на Humanutech, ви предлагам пет начина, които да ви накарат да се измъкнете от стола, да дадете на тялото си почивката от която се нуждаете и да увеличите своята работоспособност.

№1 Използвайте принтер, който е малко по-далече.

Да имаш принтер в своя офис е със сигурност удобство, но тогава се изисква малко или никакво движение, за да вземете готовия документ. Използвайте принтер, който се намира възможно по-далече, станете и се раздвижете.

№2 Пийте много вода.

В допълнение към известните ползи за здравето от потреблението на препоръчаните два литра вода на ден, необходимостта от вода за пиене ще осигури напомнянето, че е време да станете от компютъра.

№3 Правете „ходещи срещи“.

Много компании прилагат успешно срещи от този тип, в които участниците обсъждат точките от дневния ред, докато се разхождат из офиса, сградата или дори навън. За да не стане объркване и служителите да бъдат обвинени в мързел, те носят баджове с надпис „Провеждаща се среща“.

№4 Махнете кошчето за отпадъци от вашия офис или „клетка“.

Това ще ви принуди да излизате в коридора или съседния офис всеки път (по-добре в коридора, за да не ви изгонят накрая от съседния офис:), когато се наложи да го използвате.

№5 Използвайте безжични (Bluetooth) слушалки.

Освен че ще предотвратите неудобната поза на шията, свързана с притискане на слушалката на телефона между ухото и рамото, безжичната слушалка ще ви даде възможност да се изправите и да се разхожда по време на разговори. Дори и Робин Шарма препоръчва говоренето прав по телефона, един от неговите 200 принципа за успех е: „Винаги отговаряй на телефонните обаждания с ентусиазъм в гласа и покажи на обаждащия се, че цениш обаждането. За да придадеш важност се изправи прав. Това ще внуши увереност на гласа ти.

Подобни статии:

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.