5 начина да останеш здрав в офиса

Може да звучи странно на фона на съществуващите опасни професии, но заседналият начин на живот може да бъде един от причинителите на лошо здравословно състояние.

Офисните работни места не само ограничават нашата физическа активност (разгледайте тази инфографика, наречена „Седенето те убива“), но те ​​също могат да допринесат за много нездравословни навици.

Когато седите на бюрото, на изкушението през целия ден да се изхранвате с бисквити или други подобни закуски е доста трудно да се устои.

Като имаме това предвид, решихме да дадем в тази статия няколко съвета

как можем да избегнем най-нездравословните офис капани.

Ето и съветите:

1) Намерете хубава бутилка, без съдържание на Бисфенол А, която да държите на бюрото си.

Така ще бъдете по-склонни да пиете вода (виж защо е важно да пием вода често и и в достатъчно количество), а пълненето на бутилката няколко пъти на ден ще увеличи дневното ви раздвижване.

2) Направете си план за хранене.

Подгответе си здравословни закуски и обеди от къщи. Нарежете достатъчно моркови, чушки, краставици, целина, броколи и т.н., за да ги използвате в салати за няколко дни.

Може да ги пакетирате в индивидуални кутии, както и здравословни храни като кисело мляко или хумус.

Важното е да да избягвате всякакви  готови пакетирани изделия (чипсове, кроасани, бисквити и др. подобни). Ако включите децата в това начинание, гарантирам че примерът Ви ще ги зарази и те също ще помислят за по-здравословно хранене.

3) Намерете си някакъв маршрут наблизо, така че по време на обяда да се разхождате навън.

Дори и 10 минути пеша ще помогне да дадете нов тласък на деня си, да увеличите фокуса си, да изпуснете парата, а и ще изгорите калории и ще се стимулира метаболизма.

Вашето тяло и ум желаят чист въздух и движение, дори да не го осъзнавате.

4) Поставяте си аларма на компютъра или просто запланувайте в дневния си календар време за движение – малко гимнастика или разтягане.

Какво може да правите – например да поемете дълбоко дъх, да отпуснете колената и протегнете ръце над главата си, като сте добре опрени в облегалката на стола (който се надявам, че е ергономичен:)

А може и да марширувате на място за минутка. Важното е да разтегнете, като по този начин отпуснете раменете, шията и китките.

5) Включете и вашите колеги.

Заразете ги със своя ентусиазъм, насърчавайте се взаимно и ще видите, че здравословното може да бъде и забавно.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.